/KAMG-congres ‘Vertrouwen goed, controle beter?’

KAMG-congres ‘Vertrouwen goed, controle beter?’

KAMG-congres 24 november 2017

Vrijdag 24 november 2017 | 8.45 – 16.45 uur | NBC Nieuwegein

“De overheid treft maatregelen ter bevordering van de volks- gezondheid.” Zo luidt het eerste lid van artikel 22 van de Nederlandse Grondwet. Dat gebeurt door bij te dragen aan de volksgezondheid met bijvoorbeeld de helm- en gordelplicht in het verkeer of regels rondom arbeidsomstandigheden. En door het werk van Artsen Maatschappij & Gezondheid (M&G).

Als arts M&G kom je in de praktijk regelmatig voor dilemma’s rondom veiligheid te staan: (on)veiligheid thuis (kindermishandeling), in het milieu (bodemverontreiniging of roken), of bedreigingen door besmettelijke ziekten. Ook digitale innovaties, zoals social media en vergaande digitalisering van de administratie, eisen aandacht voor veiligheid. Telkens dringt de vraag zich op: wat is het evenwicht tussen individuele vrijheid en collectieve verantwoordelijkheid? Hoe ver gaat Big Brother? Waar wijkt privacy voor volksgezondheid en veiligheid? En welke rol speel jij als arts M&G in dit debat? Denk en praat mee!

Vroegboekkorting tot 15 september

Sprekers KAMG-congres 2017

Programma

8.45 Ontvangst
9.15 – 9.30 Opening van het congres
Elise Buiting, voorzitter KAMG en Aliëtte Jonkers, dagvoorzitter
9.30-12.30 Ochtendprogramma (plenair)
onder begeleiding van dagvoorzitter Aliëtte Jonkers
9:30 – 10:00 Public health en Veiligheid
prof. dr. Johan Mackenbach
10:00 – 10:30 Actualiteit (onderwerp volgt)
10:30 – 11:00  pauze
11:00 – 11:45 Controleren vs vertrouwen – twee visies en discussie
Prof. dr. Ira Helsloot en drs. Joke de Vries
11:45 – 12:30 Lunch
12:30 – 16:45 Middagprogramma
12:30 – 13.15 Posterpresentaties en netwerktafels
13:15 – 14:45 Parallelsessies
14:45 – 15:15 Pauze
15:15 – 15:45 Uitreiking Stimuleringsprijs en Marie-Louise Essink-Bot posterprijs
15:45 – 16:15 Het woord is aan: prof. mr. Pieter van Vollenhoven
16:15 – 16:45 Afsluiting
16:45 Borrel

Het KAMG congres ‘Vertrouwen goed, controle beter?’ wordt mede mogelijk gemaakt door:

SM COAT LO_GO GREY & BLUE LG_750
KNMT
NSPOH

De organisatie van het congres is in handen van de congrescommissie.

Pak je plek op het congres

Direct naar instructies en indienen >

Marie-Louise Essink-Bot Posterprijs

Net als vorig jaar kun je meedingen naar de Marie-Louise Essink-Bot Posterprijs*. Hiermee wil de KAMG alle (aankomend) artsen M&G aanmoedigen aandacht te werken aan excellentie in beroepsuitoefening en het verstevigen van de wetenschappelijke basis van het vak.

Maak kans op 200 euro!

Kies een onderwerp waarover je een interessante poster kunt maken. Denk aan een campagne, onderzoek of project uit jouw praktijk. Bekijk ter inspiratie de winnaar van vorig jaar. Stuur daar een samenvatting van naar de organisatie. De samenvattingen worden beoordeeld door een commissie. Na de reactie van de commissie tover je de samenvatting om in een aantrekkelijke poster. Je deelt je kennis en inspireert collega’s. Bovendien kun je je voordeel doen met de eventuele feedback.

De winnaar van de posterprijs ontvangt een cheque ter waarde van 200 euro.

Korting op toegang

Wanneer je een poster presenteert, krijg je 30 euro korting op het vroegboektarief van het congres. Deze korting geldt tot 15 september 2017, de uiterste inleverdatum van samenvattingen. Daarna geldt het normale tarief.

* De prijs is vernoemd naar hoogleraar sociale geneeskunde Marie-Louise Essink-Bot. Zij leverde een onmisbare bijdrage aan de professionalisering van de sociale geneeskunde, met bijzondere aandacht voor de academisering en het opleiden van sociaal geneeskundigen.

Netwerktafels

Het congres geeft je actuele vakinformatie en netwerken. Daarnaast is het een mooie gelegenheid om met vakgenoten in contact te komen en nieuwe vormen van samenwerking tot stand te brengen. Echt in gesprek gaan over jouw onderwerp kan wanneer je een netwerktafel organiseert.

Stuur een samenvatting van je voorstel voor een netwerktafel. Die mag over een breed scala aan onderwerpen gaan. Bekijk ter inspiratie de onderwerpen van vorig jaar. De samenvattingen worden gezien door een commissie, voorgezeten door Margreet Harskamp.

Samenvattingen kunnen tot uiterlijk 15 september 2017 worden ingediend

Stimuleringsprijs

Op het congres wordt ook de Stimuleringsprijs uitgereikt. Deze is bedoeld om net afgestudeerde artsen M&G te stimuleren vernieuwend aan de slag te gaan binnen het werkveld. Alle artsen die de 2e fase net hebben afgerond, ontvangen een uitnodiging om een product van de 2e fase opleiding dat bijdraagt aan de ontwikkeling van het werkveld in te dienen.

Praktische informatie

Accreditatie

Voor het congres wordt accreditatie aangevraagd bij AbSg (Accreditatiebureau Sociale geneeskunde)

Aanmelden

Je kunt je nu online aanmelden. Na het invullen van het formulier ontvang je een bevestiging van deelname per e-mail. Zodra de parallelsessies bekend zijn, ontvang je deze met het verzoek een keuze te maken.

Kosten *

Vroegboektarief**  Tarief
KAMG-lid € 240,00  € 270,00
geen KAMG-lid € 270,00  € 300,00
Aios € 120,00  € 135,00
Student /
Co-assistent
€ 50,00  € 50,00

 

* Wanneer je een poster presenteert, krijg je 30 euro korting op het vroegboektarief.
** De vroegboekkorting geldt voor alle aanmeldingen voor 15 september 2017.

Annuleringsvoorwaarden

Kosteloos annuleren is niet mogelijk. Bij annulering t/m 15 oktober 2017 wordt € 50,- per persoon aan administratiekosten in rekening gebracht. Daarna is restitutie niet meer mogelijk. Je kunt wel iemand in jouw plaats laten deelnemen. Stuur de naamswijziging of annulering naar de organisatie.

Let op: alleen schriftelijke annuleringen worden geaccepteerd.

Vragen

Voor inhoudelijke informatie en vragen kun je terecht bij de voorzitter van de congrescommissie, Karine van ’t Land.  Wil je informatie over de praktische gang van zaken? Neem dan contact op met Conference Company via mail of 071-3628033.

Twitter
#KAMG
Kom ook naar het KAMG congres ‘Vertrouwen goed, controle beter?’ op vrijdag 24 november | 08.45 – 16.45 uur | NBC Nieuwegein