Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

KAMG Congres: Public health en veiligheid

24 november 2017 - 08:45 - 16:45

 

KAMG-congres 24 november 2017

“De overheid treft maatregelen ter bevordering van de volks- gezondheid.” Zo luidt het eerste lid van artikel 22 van de Nederlandse Grondwet. Dat gebeurt door bij te dragen aan de volksgezondheid met bijvoorbeeld de helm- en gordelplicht in het verkeer of regels rondom arbeidsomstandigheden. En door het werk van Artsen Maatschappij & Gezondheid (M&G).

Als arts M&G kom je in de praktijk regelmatig voor dilemma’s rondom veiligheid te staan: (on)veiligheid thuis (kindermishandeling), in het milieu (bodemverontreiniging of roken), of bedreigingen door besmettelijke ziekten. Ook digitale innovaties, zoals social media en vergaande digitalisering van de administratie, eisen aandacht voor veiligheid. Telkens dringt de vraag zich op: wat is het evenwicht tussen individuele vrijheid en collectieve verantwoordelijkheid? Hoe ver gaat Big Brother? Waar wijkt privacy voor volksgezondheid en veiligheid? En welke rol speel jij als arts M&G in dit debat? Denk en praat mee!

Bij de sprekers prof. dr. Johan Mackenbach, prof. mr. Pieter van Vollenhoven, drs. Joke de Vries en prof. dr. Ira Helsloot valt er veel te halen voor jouw dagelijkse praktijk.

Abstracts voor het congres

Wanneer je een poster presenteert op het congres krijg je 30 euro posterkorting (geldig tot 1 oktober) en maak je kans op de Marie-Louise Essink-Bot posterprijs met 200 euro! Meer informatie en indienen

Het congres wordt mede mogelijk gemaakt door:

Sponsoren KAMG-congres 2017

De organisatie wordt verzorgd door de congrescommissie.

Gegevens

Datum:
24 november 2017
Tijd:
08:45 - 16:45

Locatie

NBC Congrescentrum
Blokhoeve 1
Nieuwegein, Nederland
+ Google Maps
Website:
http://www.nbccongrescentrum.nl/

Gegevens

Datum:
24 november 2017
Tijd:
08:45 - 16:45

Locatie

NBC Congrescentrum
Blokhoeve 1
Nieuwegein, Nederland
+ Google Maps
Website:
http://www.nbccongrescentrum.nl/