/Green Pharmacy Conference 2017

Green Pharmacy Conference 2017

Laden Agenda

« Alle Agenda

  • Dit Event is voorbij.

Green Pharmacy Conference 2017

27 oktober - 09:00 - 17:00

Voortdurend komt een cocktail aan medicijnresten en multiresistente bacteriën in oppervlaktewater, bodem en lucht terecht. Nieuwe ontwikkelingen kunnen de schade die dit aan mens en milieu veroorzaakt fors terugdringen.

Medicijnresten en hun omzettingsproducten komen via het riool, hergebruikt rioolslib (niet in Nederland, maar wel in vele andere landen), irrigatie, mestinjectie en landbouwstof in oppervlakte- water, bodem en lucht terecht. Hetzelfde geldt voor – door het gebruik van antibiotica – resistent geworden darmbacteriën. Landbouwgewassen, vissen en andere organismen nemen deze verontreinigingen op. Via (geïmporteerd!) voedsel, drinkwater en ademhaling worden mens en dier voortdurend aan deze verontreinigingen blootgesteld. Deze milieukringloop van humane en veterinaire verontreinigingen speelt wereldwijd en is reden tot zorg.

De conferentie biedt u een mogelijkheid om uw kennis te vergroten over de mogelijke aanpak van de milieukringloop van humane en veterinaire medicijnen en multi-resistente bacteriën. Dit is een maatschappelijke uitdaging die alleen door de inzet van alle betrokkenen tot een succes kan worden.

De voertaal is Engels. Download de Nederlandstalige flyer

Programma, kosten en aanmelden (Engels)

Adress
UMC Utrecht
Heidelberglaan 100, 3548 CX Utrecht

Twitter #greenpharmacy

Gegevens

Datum:
27 oktober
Tijd:
09:00 - 17:00