Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Publieksdebat over coronamedicijnen en vaccins

8 december 2020 - 19:30 - 21:00

Op dinsdagavond 8 december organiseert de VIG een publieksdebat over het thema coronamedicijnen en vaccins. Dit is het eerste debat in een serie van drie over farma en geneesmiddelen. Doel is meer openheid en ‘contact’ met het Nederlandse publiek, juist in een tijd dat er veel vragen leven over vaccins en geneesmiddelen.

Wat gaan we doen?
Op 8 december is de live uitzending vanuit Nieuwspoort Den Haag van 19.30 en 21.00 uur, waarbij online publiek vragen kan stellen d.m.v. de chatfunctie. Onze dagvoorzitter Anouschka Laheij, https://www.youtube.com/watch?v=lu3XGxCfToA&feature=youtu.be zal vragen van het publiek voorleggen aan een panel van vier deskundigen: Hanneke Schuitemaker, hoofd vaccinontwikkeling bij Janssen Vaccines, Marc Bonten, arts-microbioloog in het UMC Utrecht, Andrea Evers, hoogleraar gezondheidspsychologie aan de Universiteit Leiden en Marc Kaptein, medisch directeur Pfizer.

Hanneke Schuitemaker geeft in programma’s als Nieuwsuur en Op1 van tijd tot tijd een toelichting op de vaccinontwikkeling van Janssen. Andrea Evers maakt veelvuldig haar opwachting in programma’s als Nieuwsuur en Jinek, waarin zij ingaat op gedrag. ‘We vragen de grootste gedragsverandering die we ooit in de geschiedenis van mensen hebben gevraagd’, zei ze onlangs. ‘Opvallend is dat we daarbij vooral denken dat ánderen het niet goed doen.’ Marc Kaptein belichtte onder andere in programma’s als Nieuwsuur en Wakker Nederland de stand van zaken over het vaccin van Pfizer. Kaptein: ‘Het allerbelangrijkste criterium voor toelating van een vaccin is dat de bijwerkingen acceptabel zijn.’

Wil je deelnemen? Het debat is gratis en toegankelijk voor iedereen dus ook voor familieleden, buren en vrienden. Aanmelden kan via: Aanmelden voor publieksdebat op 8 december. Deelnemers ontvangen kort voor het publieksdebat een link.

Gegevens

Datum:
8 december 2020
Tijd:
19:30 - 21:00

Locatie

online

Organisator

VIG

Gegevens

Datum:
8 december 2020
Tijd:
19:30 - 21:00

Locatie

online

Organisator

VIG