The Good, the Bad and the Virus

Start: 29 november 2021 - 09:00
Eind: 29 november 2021 - 16:30
Locatie: online

NSPOH organiseert het online congres: The Good, the Bad and the Virus. Meer dan 18 maanden na de eerste bekendmaking van de algemene overheidsmaatregelen in strijd tegen COVID-19 staat de reis van het coronavirus centraal. Tijdens deze Covid-special komen alle lessen van een pandemie samen.

Wat hebben we geleerd van de COVID-19 pandemie? 
De wereld stond op zijn kop. Vanaf maart 2020 hield het coronavirus niet alleen heel Nederland in z’n greep. Het dwong de mens tot bezinning, wereldwijd. Met elkaar stonden we voor een opdracht van enorme omvang.

NSPOH goes viral!
Hoe kijken we terug op deze periode? Waar en hoe is de coronacrisis begonnen? Welke impact heeft dit virus, deze minuscule levensvorm, op onze wereld? Welk gedrag riep dit op? En hoe is besluitvorming over de bestrijding tot stand gekomen? Wat waren de ethische dilemma’s van de coronabestrijding of mondiale uitbraken in het algemeen? Hoe werd gewerkt aan het verhogen van de vaccinatiegraad? En hoe heeft de crisis geleid tot een transitie in de maatschappij. Wat was het effect op het werken, sociale contacten en de zorg? Wat betekent het als een vaccin 95% effectief is? En wat zijn beroepsziekten in relatie met Covid?

Sprekers
Om deze en vele andere vragen te beantwoorden delen sprekers onder leiding van de inspirerende dagvoorzitter Maaike de Vries over de hele breedte van de public en occupational health de meest recente inzichten en kennis. Als spreker treden o.a. op: filosoof Ruud Roos, hoogleraar transitiekunde Jan Rotmans, trendwatcher Richard van Hooijdonk, huisarts en leefstijlspecialist Tamara de Weijer en filosoof Paul van Tongeren.

Voor wie?
Deze COVID-special is een klinische of opleidingsdag voor artsen en verpleegkundigen die in opleiding zijn bij de NSPOH. Ook andere professionals in de publieke en arbeidgerelateerde gezondheidszorg, arboprofessionals en andere belangstellenden kunnen zich inschrijven via https://www.nspoh.nl/klinische-dag-2021-the-good-the-bad-and-the-virus/