Basisartsen opgelet! Scholingsprogramma herregistratie BIG-register gestart

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Op 1 januari 2018 moeten veel basis- en profielartsen zich voor de eerste keer herregistreren in het BIG-register van het CIBG. Herregistratie is mogelijk op grond van relevante werkervaring. De arts die niet genoeg werkervaring heeft, kan zich herregistreren na het volgen van een scholingsprogramma. Sinds 13 januari 2017 is inschrijving voor dit scholingsprogramma mogelijk. Schrijf u snel in want de inschrijftermijn loopt tot en met 28 februari. Basisartsen ontvingen hierover een brief van het CIBG, de dienst voor registers van de rijksoverheid. 

Herregistratie basisartsen in BIG-register

Sinds 1 januari 2012 geldt voor iedere arts de verplichting om zich na een termijn van vijf jaren te herregistreren in het BIG-register. In overleg met de KNMG is de verplichting tot herregistratie met een jaar uitgesteld omdat een aantal eisen nog niet duidelijk was. Dit betekent dat veel basis- en profielartsen zich nu op 1 januari 2018 voor het eerst moeten herregistreren in het BIG-register. Herregistratie geschiedt op basis van relevante werkervaring. Welke werkervaring mag meetellen is nader uitgewerkt in het zogenoemde beoordelingskader voor artsen. Voor profielartsen geldt dat, door de registratie in een profielregister, al aangetoond is dat zij voldoende uren gewerkt hebben in de individuele gezondheidszorg.

Lees het volledige bericht op www.knmg.nl

Meer informatie over de criteria voor herregistratie voor basisartsen vindt u op de website van het BIG-register en bij de KNMG.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_btn title=”Lees meer in het dossier ‘Herregistratie'” size=”lg” align=”left” link=”url:%2Fdossiers%2Fherregistratie%2F|||”][/vc_column][/vc_row]