Boek ‘Zó werkt de publieke gezondheidszorg’ in de maak

[vc_row][vc_column][vc_column_text]KAMG gaat inhoudelijk bijdragen aan een special over de publieke gezondheidszorg, een uitgave van Platform Zó werkt de zorg. Eerder verschenen in deze serie ‘Zo werkt de zorg in Nederland’ en ‘Zo werkt de huisartsenzorg’.

Heldere informatie nodig

Voor veel mensen, zowel binnen als buiten de gezondheidszorg, is nog onvoldoende duidelijk wat publieke gezondheidszorg precies is en hoe dat in Nederland in elkaar steekt. Wat houdt de Wet publieke gezondheid precies in? Wie betaalt wat? Hoe zijn de verantwoordelijkheden van Rijk en gemeenten verdeeld, wat is de rol van de GGD en welke partijen werken nog meer in de preventieve gezondheidszorg? Wat is een arts maatschappij en gezondheid eigenlijk, hoe wordt deze opgeleid en welk professionals werken nog meer in de publieke gezondheidszorg?

Het is in het belang van de leden van KAMG dat zoveel mogelijk mensen begrijpen wat de arts M&G doet en waarom dat nodig is. Bijvoorbeeld toekomstige artsen of andere zorgprofessionals die in of met de publieke gezondheidszorg (gaan) werken, maar ook disciplines die indirect met ‘maatschappij en gezondheid’ te maken hebben en er hun weg moeten kunnen vinden. Daarnaast hebben onder meer artsen maatschappij & gezondheid zelf, sociaal verpleegkundigen, public health professionals en bestuurders betrouwbare en overzichtelijke informatie nodig.

Special ‘Zo werkt de publieke gezondheidszorg’

De special ‘Zo werkt de publieke gezondheidszorg’ bundelt alle relevante informatie over bijvoorbeeld hoe de financiering en verantwoordelijkheidsverdeling in elkaar zit, wie wat doet en waar kansen liggen voor samenwerking met andere partijen in de nabije toekomst. Het boek wordt geschreven door De Argumentenfabriek in opdracht van Platform Zó werkt de zorg en met de inbreng van diverse deskundigen. KAMG, SBOH, RIVM, VWS en GGD GHOR Nederland maken de totstandkoming van deze special over publieke gezondheidszorg mede mogelijk. Het boek verschijnt eind 2018.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]