[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”8600″ img_size=”full” onclick=”custom_link” link=”http://www.kamg.nl/congres/”][vc_column_text]

Het KAMG congres biedt je actuele vakinformatie en netwerken. Het is ook een mooie gelegenheid om met vakgenoten in contact te komen en nieuwe vormen van samenwerking tot stand te brengen. Dat kan informeel, maar ook door een posterpresentatie of het organiseren van een netwerktafel.

Stuur een samenvatting van je voorstel voor een netwerktafel of een poster. Die mag over een breed scala aan onderwerpen gaan. Bekijk ter inspiratie de onderwerpen van vorig jaar. De samenvattingen worden gezien door een commissie. Onderstaand vind je instructies voor de samenvattingen (abstracts).

Wanneer je een posterpresentatie houdt, krijg je 30 euro korting op entreeprijs (geldig tot 1 oktober) én maak je kans op de Marie-Louise Essink-Bot Posterprijs en een cheque van 200 Euro! 

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row css=”.vc_custom_1498120786801{margin-top: -20px !important;}”][vc_column css=”.vc_custom_1498120795038{margin-right: -10px !important;}”][vc_message icon_fontawesome=”fa fa-exclamation” css=”.vc_custom_1509618295202{margin-left: -50px !important;}”]Let op: Je kunt geen samenvatting meer indienen, de termijn is verstreken[/vc_message][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_tta_tabs][vc_tta_section title=”Posterpresentatie” tab_id=”1467116443426-b40f8655-ff42″][vc_column_text]Hier vind je de instructies voor het indienen van samenvattingen (abstracts) voor een posterpresentatie.
Bekijk ook tips voor een goede poster.

Samenvattingen kun je indienen tot 1 oktober 2017.

De maat van het posterbord is maximaal : 136 x 95cm  (staand)

Onderwerpen

Alle onderzoeken en projecten binnen het vakgebied Maatschappij en Gezondheid zijn welkom. Verslagen van projecten zijn welkom, mits er een (tussentijdse) rapportage heeft plaats gevonden, waarover gepresenteerd wordt.

Titel

Zorg voor een korte, pakkende titel die de lading van de samenvatting dekt. De titel moet ook begrijpelijk zijn voor lezers uit andere vakgebieden en uitnodigen om verder te lezen.

Samenvatting

Een samenvatting bestaat uit maximaal 300 woorden. Gebruik hiervoor de onderstaande indeling. De kopjes moeten vetgedrukt in de samenvatting staan.

 • Achtergrond en doelstelling (welk vraagstuk is onderzocht of is in het project geadresseerd?)
 • Methode (hoe is het onderzoek of project opgezet en uitgevoerd?)
 • Resultaten (wat zijn de bevindingen? Leg eventueel gebruikte maten uit.)
 • Discussie, conclusie(s) en betekenis voor de praktijk(wat leidt u af uit de bevindingen?)
 • Aanwijzingen: Zorg dat de samenvatting goed leesbaar is en een goede opbouw heeft die past bij de kopjes. Vermeld essentiële cijfers, maar voorkom een grote hoeveelheid. Bij teveel cijfers gaat de leesbaarheid namelijk snel achteruit. De conclusie sluit aan bij resultaten en discussie. In een samenvatting worden geen referenties vermeld.
Auteur en (co)auteurs

Vermeld de volgende gegevens:

 • Initialen
 • Achternaam
 • Titel (bijvoorbeeld BSc, MSc, drs, dr)
 • Werkzaam bij (naam, postcode, adres instelling)
 • E-mailadres van eerste auteur
 • Telefoonnummer van eerste auteur
 • Deze gegevens vallen buiten de 300 woorden van de samenvatting.
Beoordeling

Een abstractcommissie van vier mensen beoordeelt de samenvattingen op relevantie, wetenschappelijke kwaliteit, duidelijkheid en begrijpelijkheid. Bij twijfel raadpleegt de abstractcommissie externe deskundigen voor de beoordeling. Er worden vier categorieën gebruikt:

 1. Aanvaard, zonder commentaar
 2. Aanvaard, met verzoek om kleine verbeteringen aan te brengen
 3. Afgewezen, tenzij grote verbeteringen worden aangebracht, waarna de samenvatting opnieuw beoordeeld wordt
 4. Afgewezen

Poster
Wanneer de samenvatting is goedgekeurd, maak je een poster (dit is iets anders dan een uitvergrote samenvatting). Tijdens het congres worden deze op een centrale plaats opgehangen en vinden er rondleidingen plaats op basis van thema’s. De onderzoekers kunnen dan specifieke vragen van bezoekers beantwoorden.

Vragen?
Voor vragen en meer informatie over de posterpresentaties kun je Margreet Harskamp van de congrescommissie een e-mail sturen.[/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title=”Netwerktafel” tab_id=”1467116443491-c2800d09-88eb”][vc_column_text]

Op het KAMG congres kun je een netwerktafel organiseren. Hierbij presenteer je een discussiethema. Vervolgens ga je een half uur in debat met een kleine groep van 6-8 congresdeelnemers. De deelnemers melden zich van tevoren aan. Je kunt hen vragen vooraf te reageren op jouw onderwerp. Misschien rollen er ook nog goede contacten uit om verder samen te werken. Onderstaand vind je de instructies voor het indienen van samenvattingen voor de netwerktafel.

Let op: samenvattingen kun je indienen tot 1 oktober 2017.

Alle informatie met betrekking tot de samenvatting moet in correct Nederlands of Engels worden aangeleverd! Jouw samenvatting wordt in het congresboek opgenomen en is dus een ‘uithangbord’ voor de netwerktafel.

Onderwerpen: Alle onderwerpen binnen het vakgebied Maatschappij en Gezondheid zijn welkom. Denk aan een discussie over een belangrijk onderwerp binnen jouw vakgebied, een idee voor verbetering van dienstverlening, een oproep tot samenwerking. Het mag gaan over elk thema, waarvoor je denkt personen te kunnen interesseren voor een discussie.

Titel: Zorg voor een korte pakkende titel, die de lading van de samenvatting dekt. De titel moet ook begrijpelijk zijn voor deelnemers uit andere vakgebieden, en uitnodigend zijn om deel te nemen aan de netwerktafel. 

Samenvatting: De samenvatting bestaat uit maximaal 300 woorden en bevat een duidelijke beschrijving van het onderwerp. Bij voorkeur neem je ook enkele stellingen op. Je dient ook aan te geven wat je met de netwerktafel wilt bereiken. Deze samenvatting wordt op de website gepubliceerd, zodat deelnemers voor de netwerktafel zich kunnen registreren.

Voorbereiding: je wisselt met aangemelde deelnemers per e-mail informatie uit voor het gesprek en bereidt het gesprek als gespreksleider voor.

Auteur en (co)auteurs

Vermeld de volgende gegevens:

 1. Initialen
 2. Achternaam
 3. Titel (bijvoorbeeld BSc, MSc, drs, dr)
 4. Werkzaam bij (naam, postcode, adres instelling)
 5. E-mailadres van eerste auteur
 6. Telefoonnummer van eerste auteur

Deze gegevens vallen buiten de 300 woorden van de samenvatting.

Beoordeling

Een abstractcommissie van vier mensen beoordeelt de samenvattingen op relevantie voor het congres, duidelijkheid en begrijpelijkheid. Bij twijfel raadpleegt de abstractcommissie externe deskundigen voor de beoordeling. Er worden vier categorieën gebruikt:

 1. Aanvaard, zonder commentaar
 2. Aanvaard, met verzoek om kleine verbeteringen aan te brengen
 3. Afgewezen, tenzij grote verbeteringen worden aangebracht, waarna de samenvatting opnieuw beoordeeld wordt
 4. Afgewezen

Vragen?

Voor vragen en meer informatie over de netwerktafel kun je Margreet Harskamp van de congrescommissie een e-mail sturen.

[/vc_column_text][/vc_tta_section][/vc_tta_tabs][/vc_column][/vc_row]