Arts M&G Infectieziektenbestrijding

De arts Menwat?

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Hoe leg je als arts M&G in twee zinnen uit wat je in het dagelijks leven doet? De naam van het specialisme zou daar iets over moeten zeggen, maar hoeveel mensen spreek je die het werkelijk kunnen plaatsen? Er spreekt een prachtige ambitie uit, maar blijkt in de praktijk weinig duidelijkheid te geven. Daarom vroegen we 18 mei hoe jij denkt over de naam ‘arts Maatschappij & Gezondheid’: behouden of vervangen? En door wat dan?

Op deze vraag hebben we 156 reacties mogen ontvangen. De stemming is nu gesloten. Naast de voorgestelde namen werden er zelfs nieuwe aangedragen, zoals medisch specialist Populatiezorg en arts PG of PH. De top 3 is:

  1. Arts/medisch specialist Public Health (50%)
  2. Arts Publieke Gezondheid (30%)
  3. Arts M&G behouden (8%)

Het eventueel aanpassen van de naam is onderdeel van een breder programma om het specialisme arts M&G te versterken. Op 12 juli is er bestuurlijk overleg over de uitwerking en implementatie van het nieuwe opleidingsplan, dan wordt onder andere ook over de naamgeving gesproken. Ook willen we juist buiten het vakgebied en bij geneeskundestudenten onderzoeken of zij weten en begrijpen wat we doen. Aankomend artsen zijn immers de toekomst en moeten het vak verder brengen.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]