Deelcoördinator coschappen sociale geneeskunde bij GGD-en met onderwijstaken

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Universitair Medisch Centrum Groningen
Gezondheidswetenschappen

Voor de sectie Sociale Geneeskunde zoeken wij ter versterking van het onderwijsproces in de onderwijsregio van het UMCG een daadkrachtige en enthousiasmerende deelcoördinator coschappen sociale geneeskunde bij GGD-en met onderwijstaken (arts M&G of één van de M&G profielen).

De afdeling Gezondheidswetenschappen (GZW) bestaat uit de secties Sociale Geneeskunde, Toegepast GezondheidsOnderzoek (TGO) en Gezondheidspsychologie.

De afdeling Gezondheidswetenschappen, sectie Sociale Geneeskunde, is een multidisciplinaire groep van ruim 100 mensen die werkt aan maatschappelijke vraagstukken zoals het beschermen van de gezondheid van werknemers en psychosociale zorg voor jeugdigen en adolescenten. Kerntaken zijn het verrichten van top wetenschappelijk onderzoek en het geven van onderscheidend onderwijs.

Ter versterking van het onderwijs in het geneeskunde-curriculum zoekt de afdeling een deelcoördinator coschappen sociale geneeskunde bij GGD-en in de onderwijsregio van het UMCG met onderwijstaken in het basiscurriculum geneeskunde (arts M&G of één van de M&G profielen).

Functiebeschrijving

 • U levert een bijdrage aan het verbinden van praktijkorganisatie(s) en praktijkprofessionals op het terrein van Maatschappij en Gezondheid (M&G) met het onderwijs van de afdeling Gezondheidswetenschappen/Sociale Geneeskunde. Doel hiervan is het adviseren over en ondersteunen van de uitvoering van onderwijs gerelateerd aan de sociaalgeneeskundige praktijk.
 • U draagt bij aan het signaleren van lokale, nationale en internationale ontwikkelingen op het terrein van sociale geneeskunde en zet deze om naar (strategische) adviezen voor de afdeling sociale geneeskunde en werkt deze uit ten behoeve van het onderwijs.
 • U ontwikkelt en implementeert state of the art onderwijs in de sociale geneeskunde voor het curriculum geneeskunde. Het gaat om onderwijs waar specifieke kennis van een arts M&G voor nodig is. Onderwijs in het UMCG betekent het ontwikkelen van opdrachten, het voorbereiden en uitvoeren van colleges en seminars, het begeleiden van kleinschalig groepsonderwijs, het bijdragen aan sessies klinisch redeneren en het opstellen van toetsvragen.
 • U ondersteunt stage-organisaties en stagebegeleiders in het efficiënt en effectief begeleiden van co-assistenten, conform de uitgangspunten van het Groninger geneeskunde curriculum G2020. Waar nodig zet u samen met stage-organisaties verbeterprocessen in gang.
 • U draagt zorg voor de ontwikkeling en implementatie van nieuwe coschapplaatsen sociale geneeskunde bij organisaties.
 • U participeert in de advisering en uitvoering van docent-professionalisering van de stagebegeleiders sociale geneeskunde.
 • U rapporteert aan en werkt onder verantwoordelijkheid van de algemeen coördinator van de coschappen sociale geneeskunde.

In deze functie werkt u nauw samen met de andere deelcoördinatoren van de coschappen sociale geneeskunde, met affiliatieziekenhuizen, GGD-en en andere stage-organisaties sociale geneeskunde, en met docenten van het basiscurriculum geneeskunde.

Er wordt van u verwacht dat u uw werkzaamheden vanuit het UMC Groningen verricht en dat u regelmatig bij de vijf GGD-en in de onderwijsregio bent voor overleg over de coschappen.

UMCG zoekt

 • Een echte vakman/vakvrouw, een geregistreerd arts Maatschappij en Gezondheid of een KNMG-registratie in één van de M&G profielen
 • Verbonden aan een praktijkorganisatie
 • Een afgerond promotieonderzoek is een pré
 • Aantoonbare netwerkervaring
 • Affiniteit met onderwijs, bij voorkeur ervaring met de begeleiding van co-assistenten of aios sociale geneeskunde en met het geven van onderwijs in kleine groepen
 • Uitstekende mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden in het Nederlands en Engels (i.v.m. het Engelstalige bachelor curriculum geneeskunde en de internationaal georiënteerde werkomgeving UMCG)
 • Enthousiast, toegankelijk en gericht op collegiaal samenwerken

Het betreft een functie voor minimaal 14,4 en maximaal 18 uur per week (0,4-0,5 fte).

Bekijk de volledige vacature voor meer informatie en solliciteren

Genoemde uiterste reactiedatum in het vacatureoverzicht is niet van toepassing op deze vacature. De vacature blijft op de website staan totdat een geschikte kandidaat gevonden is.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]