Elise Buiting nieuwe voorzitter KAMG

[vc_row][vc_column][vc_column_text]KAMG heeft een nieuwe voorzitter: Elise Buiting neemt het stokje over van René Héman. Op 9 februari 2017 is zij officieel benoemd.

Elise Buiting

Sinds 1991 is Elise Buiting werkzaam als arts M&G. Ze heeft ervaring met verschillende rollen en kent daardoor veel facetten waar onze leden ook mee te maken hebben. Elise werkte als jeugdarts, stafarts, medisch adviseur, opleider, onderzoeker, voorzitter en bestuurder in de publieke gezondheidszorg. Deze bagage maakt haar een uitstekende voorzitter met wie KAMG, leden, relaties en samenwerkingspartners mooie vorderingen zullen maken ten gunste van de volksgezondheid in Nederland. Graag heten wij Elise van harte welkom!

Preventie is in

Elise reageert enthousiast op haar nieuwe rol: “Ik vind de publieke gezondheidszorg een prachtig werkveld met ontzettend veel kanten. Het verveelt nooit, er is altijd wel iets nieuws te doen. Zeker nu bij de KAMG. Er komen een aantal pittige uitdagingen aan: de opleiding arts M&G wordt grondig vernieuwd. Zowel qua organisatie als inhoud en vorm. Preventie is ‘in’, ook steeds meer bij onze curatieve collega’s en de politiek. De KAMG is de plek voor preventieve expertise. Expertise op het gebied van het voorkomen van gezondheidsproblemen door milieu en infectieziekten. Onmisbaar om de zorg betaalbaar te houden. KAMG heeft ook de deskundigheid in huis van de gevolgen van maatschappelijke problemen zoals armoede en sociaaleconomische gezondheidsverschillen, (school-)uitval en huiselijk geweld.

Unieke dokters

Wij artsen M&G weten van aanpakken in de praktijk. Maar we zijn ook op de hoogte van de verdeling van geld en middelen, van beleid maken en politiek. Dat maakt ons unieke dokters en de KAMG een unieke vereniging, waarvan ik graag en met trots vanaf nu de voorzittersrol vervul. René Héman en Cisca Koning brachten de KAMG in de afgelopen jaren uitstekend in positie. Samen met het KAMG-bestuur en de elf leden gaan we gedreven verder op de ingeslagen koers. Ik ga mijn kennis en ervaring met met bestuursorganen, instellingen, verenigingen en instituten die een belangrijke rol spelen in de publieke gezondheid volop inzetten voor de KAMG.

Met onderstaand formulier kun je Elise persoonlijk welkom heten![/vc_column_text][contact-form-7 id=”7848″][/vc_column][/vc_row]