Video Sylvia van der Burg-Vermeulen, Projectcoördinator EIF

Evaluatie individueel functioneren – wat zijn de eisen nu en straks?

[vc_row][vc_column][vc_column_text]In 2016 zijn nieuwe regels aangekondigd voor herregistratie van specialisten. Een belangrijke wijziging voor artsen in de sociale geneeskunde is dat de arts moet deelnemen aan evaluatie van het individuele functioneren en van de groep waarbinnen de arts werkzaam is. 

De nieuwe regelgeving geeft geen inhoudelijke criteria voor de periodieke evaluatie van het functioneren (individueel en als groep), maar bepaalt dat deze volgens de (geaccrediteerde) systematiek van de eigen wetenschappelijke vereniging gevolgd dient te worden. Uiterlijk per 1 januari 2020 moet een systeem hiervoor operationeel zijn. De projectgroep ‘Evaluatie Individueel Functioneren’ (EIF) ging najaar 2016 van start om dit systeem te ontwikkelen en in het leven te roepen.

Projectcoördinator EIF, Sylvia van der Burg- Vermeulen, vertelt in onderstaande video wat de huidige herregistratie eisen zijn. In de tweede video legt ze helder en puntsgewijs uit wat de toekomstige herregistratie eisen zijn en hoe de herregistratie er globaal uit gaat zien.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_video link=”https://vimeo.com/217404313″][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_video link=”https://vimeo.com/217404389″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Lees meer over Evaluatie Individueel Functioneren in het dossier Herregistratie, bij berichten over herregistratie bij RGS[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]