Herregistratie

Herregistratie in BIG-register, herkansing mogelijk bij scholingsprogramma (KNMG)

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Basisartsen met een geneeskundediploma van vóór 2013 die hun BIG-registratie willen behouden, moeten zich voor 1 januari 2018 herregistreren. De arts die niet genoeg uren werkervaring heeft, of waarvan de uren niet voldoen aan de vereisten, kan zich herregistreren na het volgen van een toets- en scholingsprogramma. De Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra (NFU) stelde een programma op en VUmc voert dit uit.

Meer informatie over het scholingsprogramma vindt u op scholingbigherregistratiebasisartsen.nl.
Let op: herkansing mogelijk bij scholingsprogramma Onlangs maakte het CIBG bekend dat artsen die het scholingsprogramma niet vóór 31 december 2017 volledig hebben afgerond, de gelegenheid krijgen te herkansen. Hiervoor gelden de volgende voorwaarden:

  • Deelname aan het eerste toetsmoment op 24 mei 2017 (NB inschrijving mogelijk t/m 24 april);
  • Eén herkansingsmogelijkheid per module van de scholing;
  • De eerstvolgende herkansingsmogelijkheid per module moet zijn benut;
  • Een aanvraag tot herregistratie op basis van scholing moet voor 1 januari 2018 zijn gedaan. Over de wijze waarop wordt u nog geïnformeerd door het BIG-register.
  • Het Periodiek Registratiecertificaat (PRC) moet vóór 1 januari 2019 zijn aangeleverd.

Als blijkt dat niet aan alle voorwaarden is voldaan, wordt de registratie doorgehaald. Meer informatie hierover leest u op de website van het BIG-register en bij de KNMG: herregistratie basisartsen.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]