KAMG-congres 14 december 2018

Hoe bedoel ik wat u begrijpt? – KAMG-congres 2018

[vc_row css=”.vc_custom_1542801591454{margin-top: -20px !important;}”][vc_column][vc_column_text]Deze cryptische vraag is serieus bedoeld. Hoe komen belangrijke en goed bedoelde adviezen aan en zorgen ze ook werkelijk voor een verandering? Wie kan ons helpen effectief te communiceren anno 2018? De beste manier om iemand te overtuigen is goed te luisteren, contact te maken en vervolgens verantwoordelijkheid te nemen. Maar hoe doe je dat? Daar hebben we hulp bij nodig. En dan kunnen volwassenen veel leren van kinderen.[/vc_column_text][vc_column_text css=”.vc_custom_1542801785719{margin-bottom: 10px !important;}”]Marloes van der Have, algemeen directeur van de Missing Chapter FoundationMarloes van der Have, Algemeen Directeur van de Missing Chapter Foundation zal ons aan het eind van de KAMG-congresdag op 14 december a.s. inspireren met de kracht van de dialoog. Zij laat letterlijk zien hoe besluitvormers en hulpverleners de ideeën en standpunten van kinderen en toekomstige generaties mee kunnen laten tellen in beslissingen. Zij zal praten over de noodzakelijkheid van intergenerationele dialogen voor een gezonde toekomst.[/vc_column_text][vc_separator color=”white”][vc_btn title=”Aanmelden voor het congres en meer informatie” size=”lg” align=”left” link=”url:http%3A%2F%2Fwww.kamg.nl%2Fcongres|||”][vc_column_text]

Missing Chapter wil kinderen een podium geven bij grote mensen vragen, zodat we ook goed luisteren naar kinderen. De keuzes die we nu maken, hebben namelijk invloed op de toekomst van deze kinderen.

Het zou toch normaal moeten zijn om hier de kinderen ook in te betrekken. De missie van Missing Chapter is de dialoog tussen generaties te stimuleren. Dit doen ze door ervoor te zorgen dat kinderen mogen meedenken en volwassenen verantwoording afleggen over wat er met hun ideeën gebeurd. Kinderen hebben creativiteit, verbeeldingskracht en kunnen de ‘morele’ waarom-vragen boven tafel krijgen. Volwassenen zitten soms vast in de belangen van nu. De dialoog kan zorgen voor betere, creatieve en duurzamere beslissingen.

Momenteel werken ruim 80 organisaties met een Raad van Kinderen die hen adviseert over het te volgen beleid. De Nationale Raad van Kinderen geeft gevraagd en ongevraagd advies aan de regering. Recent heeft deze raad minister De Jonge geadviseerd over het Nationaal Preventieakkoord. Verder heeft Missing Chapter programma’s die zich richten op gezonde leefstijl, op armoede en op energie- en waterbesparing.

Kinderen kunnen besluitvormers helpen. Volwassenen hebben weliswaar meer kennis en ervaring, maar kinderen hebben creativiteit, verbeeldingskracht en het vermogen díe vragen te stellen die besluitvormers op een ander spoor kunnen zetten. De ideale mix. Het Internationale Verdrag van de Rechten van het Kind geeft kinderen bovendien ook het recht om mee te denken over vraagstukken die van invloed zijn op hun leven.

Lees meer op de website van Missing Chapter[/vc_column_text][vc_single_image image=”9733″ img_size=”full” onclick=”custom_link” link=”http://www.kamg.nl/congres”][/vc_column][/vc_row]