Public Health next step - NCVGZ

Hoe kunnen leefstijlgeneeskunde en sociale geneeskunde elkaar versterken?

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Deze vraag staat centraal tijdens de KAMG TNO-debatsessie op het Nationaal Congres Volksgezondheid op 11 april as. Dit debat moet verbindingen leggen zodat de beide disciplines elkaar versterken. Met een panel van professionals die vanuit verschillende invalshoeken een visie hebben over of er tegenstellingen zijn tussen sociale geneeskunde en leefstijlgeneeskunde. Zij bespreken hoe je samen de benodigde energie kunt creëren om  het vliegwiel van leefstijl en preventie te laten draaien en welke acties daarvoor nodig zijn. Zodat geneeskundig specialisten en andere zorgprofessionals op elkaar aanvullende manieren te werk kunnen gaan.

In het panel nemen plaats:

  • Dr. Peter van Dijken, managing director Healthy Living, TNO
  • Martijn Winkelhof, fiscaal econoom, een van de initiatiefnemers van het Manifest Leefstijlgeneeskunde
  • Karine van ’t Land, arts-onderzoeker public health, Amsterdam UMC
  • Prof. dr. Menno Reijneveld, hoogleraar sociale geneeskunde UMCG
  • Wico Mulder, jeugdarts adolescenten GGD Amsterdam

Het debat wordt geleid door Meijke van Herwijnen, trainer/coach leefstijl en gedragsverandering.

U kunt bij dit debat aanwezig zijn op het Nationaal Congres Volksgezondheid Public Health next step, op donderdag 11 april a.s.

Preventie van ziekte wordt steeds belangrijker. Het Nationaal Preventieakkoord, het leefstijlmanifest en het besluit over de geïntegreerde leefstijlinterventie in de basisverzekering zijn stappen in de goede richting. Toch moet de zorg nog veel actiever met preventie aan de slag dan ze nu doet. Deze thematiek vormt de rode draad van het Nederlands Congres Volksgezondheid 2019.

Meer informatie en aanmelden

Lees ook:

Aandacht voor leefstijl betekent aandacht voor sociale context[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]