Volksgezondheid

KAMG Congres: Zorg over eigen bijdrage

[vc_row css=”.vc_custom_1478701996982{margin-bottom: -30px !important;}”][vc_column][vc_column_text]De afgelopen maanden is er veel maatschappelijke onrust en discussie ontstaan over de “eigen bijdrage in de zorg”. Ook de politiek en maatschappelijke groeperingen laten van zich horen, waarbij de meningen uiteen lopen van volledig afschaffen van een eigen bijdrage tot het handhaven en zelfs verhogen ervan. Momenteel bedraagt de wettelijke eigen bijdrage Euro 375 per jaar voor personen vanaf 18 jaar, maar op vrijwillige basis kan men dit verhogen tot Euro 875.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row css=”.vc_custom_1478702051582{margin-bottom: -50px !important;}”][vc_column width=”1/4″][vc_single_image image=”7939″][/vc_column][vc_column width=”3/4″][vc_column_text css=”.vc_custom_1478703136002{margin-left: -20px !important;}”]

Coöperatie VGZ (cVGZ), een van de grote zorgverzekeraars in Nederland, heeft recent onderzoek laten doen naar de mening van de bevolking over de eigen bijdrage. Uit de resultaten van dit onderzoek blijkt dat er een genuanceerde mening is. Deze resultaten zijn o.a. door Tom Kliphuis, Raad van Bestuur cVGZ, in de media gedeeld.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Op het congres is van 10.15 – 10.50 uur Tom Kliphuis plenair aan het woord. Hij presenteert de achtergronden van de huidige eigen bijdrage en bespreekt de resultaten en conclusies van het onderzoek van cVGZ. Daarna kunnen de congresdeelnemers met hem in gesprek. Mogelijke vragen voor de discussie zijn: wat is het nut van een eigen bijdrage, voor wie en welke zorg geldt de eigen bijdrage, moet deze afgeschaft, gehandhaafd of mogelijk vrijwillig verhoogd worden?

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]