KNMG bepleit Europees artsenstandpunt vermindering zout, vet en suiker in voeding

[vc_row][vc_column][vc_column_text]De KNMG bepleit een apart standpunt van Europese artsen over vermindering van zout, transvetten en suiker in voedingsmiddelen. Dit voorstel deed de KNMG tijdens de najaarsbijeenkomst van het Comité Permanente des Médecins Européens (CPME) en ligt in lijn met het Europese politieke standpunt om te streven naar een vermindering van deze stoffen met 20% in 2020. 

Verder is afgesproken dat de CPME begin 2017 haar standpunt over obesitas vaststelt. Artsenorganisatie KNMG ontwikkelt een Nederlands standpunt over obesitas, in aansluiting op het Europese standpunt. De komende jaren is een gezonde leefstijl en leefomgeving, met daarbij aandacht voor obesitas, al één van de speerpunten van de KNMG in haar beleid rond preventie- en gezondheidsbevordering.

Lees het volledige bericht op www.knmg.nl[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]