Middagsymposium 31 mei Professionalisering Opleidingen

[vc_row][vc_column][vc_column_text]De drie sociaal geneeskundige verenigingen KAMG, NVVG en NVAB delen op 31 mei 2017 de resultaten van hun werkzaamheden aan en plannen voor implementatie van verdere professionalisering van de opleiding tot sociaal geneeskundigen. 

De afgelopen 3 jaar werkten de drie verenigingen samen aan verdere professionalisering van de opleiding tot sociaal geneeskundige. Dit gebeurde in het kader van het project Modernisering Medische Vervolgopleidingen en werd mede mogelijk gemaakt door het College Geneeskundig Specialismen.

In de eerste fase zijn KOERS (Kwaliteitsvisie Opleiding en Raamplan Sociale Geneeskunde) en het kwaliteitskader ontwikkeld. Vervolgens zijn de drie beroeps-/wetenschappelijke verenigingen aan de slag gegaan met een handreiking voor praktijkopleiders en de Landelijke Opleidingsplannen (LOP). Deze LOP’s zijn eind 2016 aangeboden aan het CGS.

In de laatste fase zijn er pilots uitgevoerd met KOERS en het kwaliteitskader en is er een professionaliseringsplan voor praktijkopleiders ontwikkeld. 2017 staat in het teken van de implementatie, zodat de opleidingen ‘nieuwe stijl’ in de komende jaren van start kunnen gaan.

Meer informatie over programma en de locatie (Utrecht) volgt.

Bekijk ook het dossier opleiding[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]