[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”8685″ img_size=”full” alignment=”center” onclick=”custom_link” link=”http://www.kamg.nl/congres”][vc_column_text]

Posterpresentaties

1Screeningslocatie beïnvloedt de uitslag van de visusscreening voor vijfjarigenGGD AmsterdamNellie Ossebaar
2Vaccinatiebereidheid van Nederlandse 60-plussersGGD ZeelandFleur Groenendijk
3Vertrouw niet op een p-waarde! -over significantie, relevantie en de waarheidSTIP/AMCWilly-Anne van Stiphout
4Is er een relatie tussen de SDQ in groep 7 en ziekteverzuim op het voortgezet onderwijs?GGD regio UtrechtIrene Peters
5Voorzorg en het sociaal domeinVumc/ AW JGEllen Reurslag
6Determinanten van voortijdig schoolverlaten bij jongeren met verhoogd ziekteverzuim op het MBOgemeente UtrechtLisette Jongbloets

[/vc_column_text][vc_column_text]

Netwerktafels

 1. Academisering, en hoe dan?  – Erik Ruland, arts M&G, profiel IZB
  Wat versta jij onder academisering? En hoe doe je dat in de praktijk?’ Sluit aan bij deze netwerktafel en ga met elkaar in gesprek aan de hand van een praktijkcasus: De vaccinatiegraad in Nederland, wat doen IZB en JGZ daar samen mee? Wil je er alvast iets meer over lezen? Download dan het advies ‘lage vaccinatiegraad’ en het vervolgadvies.
 2. Jeugddossier – Maurice Damen, arts M&G, rayonmanager Icare JGZ
  Op de Noord Veluwe wordt een Jeugddossier ontwikkeld waarin JGZ en jeugdhulpverlening (BIG- en niet BIG-geregistreerd) hun zorgverlening vastleggen, en dat samen doen met ouders en jongeren. Het dossier wordt ook samen met ouders, jongeren en professionals ontwikkeld. Hiermee geven we handen en voeten aan de transformatie jeugd en krijgen ouders en jongeren de positie die essentieel is om recht te doen aan het transformatiedoel ‘meer regie bij burgers’.  Hoe verhoudt het open stellen van een dossier voor klanten zich tot het medisch beroepsgeheim? Wat doet het met professionals? Ga in discussie met elkaar en de gespreksleider aan de hand van prikkelende stellingen.
 3. PHned – Margreet Kamphorst
  PHned is een netwerk van ruim 100 professionals werkzaam in public health. De vereniging stelt met discussiebijeenkomsten de leden in de gelegenheid elkaar te ontmoeten, kennis en ervaring uit te wisselen en de persoonlijke deskundigheid en ontwikkeling te bevorderen.
  Met het oog op onze toekomstige leden denken wij na over wie de public health professionals van de toekomst zijn. Zijn dat bijvoorbeeld specialisten of generalisten? Op welke deskundigheidsgebieden zijn zij werkzaam, ook buiten de reguliere gezondheidszorg? Werken zij bij de overheid of private organisaties? Welke professionals beschouwen zichzelf eigenlijk werkzaam binnen PH in 2030?
 Zijn er vakgebieden, nauw verwant aan de public health die buiten ons gezichtsveld vallen maar onze kennis en deskundigheid zouden kunnen vergroten?
  Discussiethema:
Wat voor soort professionals zijn er in 2030 werkzaam in de public health? Welke maatschappelijke ontwikkelingen hebben impact op de public health? Welke deskundigheidsgebieden spelen dan een rol?
 4. Netwerktafel: de arts M&G van 2030
  Lees ter inspiratie:
  https://www.medischcontact.nl/nieuws/laatste-nieuws/artikel/brabantse-chirurg-strijdt-voor-gezondere-lucht.htm
  Maatschappelijke en gezondheidsvraagstukken gaan vaak hand in hand en in het publieke debat wordt dit steeds belangrijker. Preventie raakt bij alle medische beroepsgroepen steeds meer op de voorgrond (zie hiervoor ook het rapport voor de commissie Kaljouw). Wat is de rol van de arts M&G hierin? Hoe ziet de arts M&G van de toekomst eruit? Welke rol speelt deze arts in een zorglandschap waarin steeds meer artsen werken aan positieve gezondheid, preventie en voorzorg? Discussieer mee aan deze netwerktafel!Extra bron, voor wie toegang heeft tot literatuur:
  Toekomstbestendige zorg: van visie naar actie!
 – Thomas Plochg, Jolande Keijsers, Lode Wigersma
Tijdschrift gezondheidswet (2017) 95:63-66
(published online 15 maart 2017)

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]