KAMG Congres | 25 november 2016

Prijswinnaars KAMG congres

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Tijdens het KAMG congres op 25 november 2016 werden twee prijzen uitgereikt: de Marie-Louise Essink-Bot posterprijs en de Stimuleringsprijs. Naamgeefster van de eerstgenoemde prijs is hoogleraar sociale geneeskunde Marie-Louise Essink-Bot die eerder dit jaar op 55-jarige leeftijd om het leven kwam als gevolg van een noodlottig ongeval.

Marie-Louise Essink-Bot posterprijs

Clementine Wijkmans wint Marie-Louise Essink-Bot posterprijs 2016Clementine Wijkmans, voorzitter van de Commissie Onderzoek bij Q-support en arts maatschappij en gezondheid van de GGD Hart voor Brabant, mocht de Marie-Louise Essink-Bot posterprijs uitgereikt. De jury complimenteerde Wijkmans met haar innovatieve bijdrage over patiëntenparticipatie tijdens het congres en de wijze waarop deze aanpak is gevisualiseerd op de poster. 

Tijdens het KAMG congres (Koepel van Artsen Maatschappij en Gezondheid) stond de vraag centraal: Wat betekent vakmanschap voor jou als arts in de publieke gezondheidszorg nu en later? Clementine Wijkmans demonstreerde haar vakmanschap aan de hand van het thema patiëntenparticipatie bij Q-support, de stichting die Q-koortspatiënten adviseert en begeleidt en onderzoek naar Q-koorts financieel ondersteunt. Voor haar persoonlijk is het extra bijzonder dat zij de Marie-Louise Essink-Bot posterprijs in ontvangst neemt. “Marie-Louise Essink-Bot was een goede en dierbare collega waar ik veel mee heb samengewerkt. Ik mis haar in het werk en het doet me veel dat ik een prijs krijg die naar haar is vernoemd.”

Lees meer op www.ggdhvb.nl en Q-support of download de poster[/vc_column_text][vc_column_text]

Stimuleringsprijs

Daisy Ooms wint Stimuleringsprijs 2016Daisy Ooms, deelnemer aan de medische vervolgopleiding Maatschappij & Gezondheid van de NSPOH heeft de Stimuleringsprijs M&G gewonnen. Zij won met haar onderzoek naar SOA’s in de regio Kennemerland en de keuze voor een zorgverlener. Daisy Ooms is Arts M&G, profiel infectieziektebestrijding bij GGD Kennemerland.

De jury koos unaniem voor het onderzoek van Daisy dat vaktechnisch is ingestoken, maar vanuit het bredere M&G perspectief beschreven. Het brengt de verschillende kwaliteiten van de Arts M&G bij elkaar: de epidemiologische analyse van een infectieziekteprobleem  met groot public health belang, met een vraagstelling die is gericht op beleidsvraagstukken rondom toegang van de zorg.

De Stimuleringsprijs is bedoeld om aios te stimuleren vernieuwend aan de slag te gaan binnen het werkveld M&G. Alle aios die de 2e fase hebben afgerond kunnen een product van de 2e fase opleiding indienen.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]