prof.dr. Menno Reijneveld: betrokkenheid + deskundigheid = vakmanschap

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Op 25 november 2016 is het KAMG-congres ‘Vakmanschap’. Menno Reijneveld, arts M&G en hoogleraar sociale geneeskunde Universitair Medisch Centrum Groningen, neemt je die dag mee door het thema vakmanschap in public health. Reijneveld: ‘Het is essentieel dat je weet wat werkt en dat je over de bagage beschikt om af te wijken van richtlijnen wanneer nodig. Dat vraagt nogal wat, zoals het op peil houden van je kennis en kunde. Dat je dat doet en toepast vanuit je betrokkenheid en dekundigheid, dat is voor mij vakmanschap.’

Vakmanschap op peil

arts M&G, hoogleraar Sociale Geneeskunde, Universitair Medisch Centrum Groningen

‘Iedereen zal het erover eens zijn dat opleiding en nascholing essentieel zijn voor het goed – blijven – uitoefenen van je vak. Tegelijkertijd is juist dát de grote uitdaging: het vereist tijd en energie van professionals, middelen én een goede academische basis voor het vakgebied.

Aanpassingsvermogen

De maatschappij verandert steeds sneller, de geneeskunde evenzeer. Sociale geneeskunde zit op het snijvlak van beide, en verandert daardoor ook steeds sneller. Als professional moet je dat volgen; weten wat er speelt en wat dat voor de uitoefening van je vak betekent. Vakmanschap bepaalt voor een groot deel of public health effectief is. Of we de goede zorg kunnen leveren, het juiste beleid kunnen neerzetten en onze gereedschapskist aan interventies kunnen inzetten.

Wat valt er te halen op het congres?

Het KAMG-congres draagt bij aan het op peil houden van je kennis en kunde. Het programma dekt de breedte van het vakgebied en je krijgt enkele belangrijke ontwikkelingen op een presenteerblaadje. Vakmanschap is overal nodig; door problemen in de volksgezondheid aan de kaak te stellen zoals De Kanter dat doet. In de opleiding, zowel bij de opleiders als bij de aiossen. En in de alledaagse praktijk in de meer individuele zorg. Als deelnemer kun je je koffer flink vullen met inspiratie en nieuwe kennis die je krijgt in de plenaire en parallelsessies. De belangrijkste boodschap voor nu is wat mij betreft: wees actief. Denk en doe samen mee. De kunst is de goede ideeën samen te realiseren. Laten we onze mouwen opstropen en zo de public health duurzaam verder helpen.’[/vc_column_text][vc_column_text css=”.vc_custom_1480074037468{background-color: #d3dce1 !important;}”]

KAMG-congres Vakmanschap

Vrijdag 25 november 2016 | 09.30 – 16.30 uur | NBC Nieuwegein

Artsen in de publieke gezondheidszorg helpen Nederland gezond te houden. Vakmanschap is daarbij natuurlijk heel belangrijk. Wat houdt vakmanschap voor jou in? Welke wetenschappelijke en maatschappelijke uitdagingen kom je tegen en wat betekenen die voor jouw vakmanschap? Welke veranderingen komen op ons af en hoe moeten we ons voorbereiden op de eisen van de toekomst?

Op het KAMG-congres ‘Vakmanschap’ ga je met deze vragen aan de slag. Samen met collega’s bespreek je adequate antwoorden waar je in de praktijk mee verder kunt. Met inspirerende sprekers in actuele plenaire sessies en interactieve parallelsessies. Daarnaast kun je deelnemen aan netwerktafelgesprekken of een pitchsessie en posterpresentaties bezoeken. Je gaat naar huis met nieuwe inzichten en extra bagage om jouw vakmanschap een frisse impuls te geven.

Kom, denk en doe ook mee!

Meer informatie[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]