Sectie OGGZ levensvatbaar? Denk mee!

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Het kind wiens vader zijn alcoholprobleem achter de voordeur houdt, de patiënt van wie je niet weet dat hij vorig jaar zijn baan heeft verloren, de 17-jarige school drop-out die nu overweegt zich aan te sluiten bij een radicale groepering, de alleenstaande moeder die huisuitzetting boven het hoofd hangt, het matig begaafde jonge stel dat al een jaar geen zorgverzekering heeft betaald, de ambtenaar met onoplosbare schulden. Hoe goed zien wij de OGGZ-problematiek in ons dagelijkse werk? Willen wij die zien? Of laten wij de OGGZ tussen wal en schip vallen?

Op initiatief van de PR commissie van de NVAG zijn Suili Oey, Els Reijn en Jan Vosters bijeengeweest om te bezien of een herstart van de sectie Openbare Geestelijke GezondheidsZorg haalbaar is. Willen we de dokter die aan OGGZ doet wel zien? Die vraag kon eigenlijk niet beantwoord worden omdat onbekend is hoeveel artsen meest in kleine deeltijdfuncties op d it terrein werkzaam zijn. Bovendien kent de OGGZ zoveel invalshoeken dat een gemeenschappelijke basis eigenlijk niet bestaat.

Nu de zorg voor daklozen onderdak heeft gevonden bij Doctors for Homeless zal een keuze gemaakt moeten worden voor een nieuwe doelgroep.

Heb je een mening en wil je hierover meedenken? Neem dan contact op met Suili Oey, Els Reijn of Jan Vosters.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]