/, Vacature/SOGEON zoekt directeur m/v

SOGEON zoekt directeur m/v

12 maart 2019

De stichting SOGEON (Sociaal Geneeskundige Opleidingen in Nederland) faciliteert en stimuleert sinds medio 2018 de samenwerking tussen de opleidingsinstituten in het werkveld Maatschappij en Gezondheid (M&G). Hieronder vallen de profielopleidingen tot Jeugdarts, arts Infectieziektebestrijding, arts Medische Milieukunde, arts Tuberculosebestrijding en arts Forensische Geneeskunde en de 2e fase van deze opleiding tot arts Maatschappij en Gezondheid. Stichting SOGEON heeft als doel de kwaliteit van de opleidingen M&G te verhogen en de instroom van nieuwe artsen in deze opleidingen te bevorderen. SOGEON is de spil in alle activiteiten die dit doel ondersteunen en verricht taken op het terrein van coördinatie tussen de instituten, de beroepsvereniging, de regelgevende, toezichthoudende organen (CGS en RGS) en andere betrokkenen rond de opleidingen voor artsen sociale geneeskunde. In 2019 zijn er 201 gesubsidieerde opleidingsplaatsen beschikbaar gesteld.

SOGEON is nu op zoek naar een directeur m/v voor 20 tot 24 uur per week.

De directeur wordt het gezicht van de stichting SOGEON, opereert als spil tussen het bestuur en de organisatie en heeft de leiding over het bureau van SOGEON. De directeur initieert projecten die de doelstelling van de stichting ondersteunen en bewaakt de voortgang van bestaande projecten. De directeur is verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering van SOGEON en onderhoudt een professionele relatie met relevante stakeholders.

Taken

De directeur

 • is verantwoordelijk voor alle activiteiten van SOGEON en specifiek voor de coördinatie van het sollicitatie-, selectie- en plaatsingsproces;
 • onderneemt, onder meer door het gebruik van technologische ontwikkelingen en communicatievormen/social media, initiatieven om het vak arts Maatschappij en Gezondheid en de (profiel)opleidingen breed onder de aandacht te brengen en de instroom van nieuwe artsen in opleiding tot specialist te bevorderen;
 • is betrokken bij het initiëren en aansturen van projecten;
 • geeft leiding aan de organisatie van SOGEON;
 • fungeert als ambtelijk secretaris van het bestuur, geeft gevraagd en ongevraagd advies aan het bestuur en legt verantwoording af aan het bestuur;
 • is verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering en het financieel beheer van SOGEON;
 • onderhoudt relevante externe contacten.

Functie-eisen

 • Academisch werk- en denkniveau.
 • Ervaring met onderwijs en opleiden en bij voorkeur affiniteit met sociale geneeskunde.
 • Rekening kunnen houden met de belangen van stakeholders en de persoonlijkheid en het bindend vermogen hebben om die stakeholders aan elkaar te binden, via projecten en netwerkactiviteiten.
 • Kennis van marketingstrategieën.
 • Kennis en ervaring met projectmanagement en het vermogen tot het aansturen van de betrokken professionals en hen te kunnen aanspreken op resultaten.
 • Kennis of ervaring met het leiden van een compacte organisatie en het beheer ervan, inclusief budgetbewaking, opstellen jaarplan en aansturen van professionals.
 • Het vermogen hebben het strategisch beleid van het bestuur te kunnen vertalen naar projectplannen en activiteiten.
 • Een integere betrouwbare bruggenbouwer, gericht op samenwerking en teamontwikkeling.

Competenties: leidinggeven; adviseren; besluitvaardigheid; oplossingsgericht; evenwichtig en flexibel; netwerken; omgevingssensitiviteit en bestuurlijke sensitiviteit; ondernemend; goede communicatieve en contactuele uitdrukkingsvaardigheid; oog voor proces.

Wat biedt SOGEON?

Een dienstverband bij SOGEON voor in eerste instantie twee jaar. Het salaris is afhankelijk van uw ervaring en opleiding. SOGEON heeft aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden. De standplaats is Utrecht.

Bent u geïnteresseerd?

U kunt uw sollicitatiebrief met curriculum vitae tot 10 maart 2019 via e-mail naar SOGEON sturen. Ook voor vragen over de functie kunt u via e-mail stellen.

Zie www.artsmg.nl voor meer informatie over SOGEON en het sollicitatieproces voor de (profiel)opleidingen. Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.