Staatssecretaris Paul Blokhuis neemt ‘Zo werkt de publieke gezondheidszorg’ in ontvangst

[vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]Donderdag 11 december werd het nieuwe boek ‘Zo werkt de publieke gezondheidszorg’ aangeboden aan staatssecretaris Paul Blokhuis door vertegenwoordiging van De Argumentenfabriek, KAMG, GGD GHOR en SBOH. Lode Wigersma, bestuurslid KAMG namens VAV, sprak daarbij onderstaande woorden.

Publieke gezondheidszorg, zorg voor de volksgezondheid, wordt steeds belangrijker nu het overheersende, specialistisch-curatieve zorgmodel dreigt vast te lopen. Dit model biedt geen adequaat antwoord meer op de grote gezondheidsbedreigingen van vandaag en morgen: vergrijzing, multimorbiditeit, welvaartsziekten, sociaaleconomische gezondheidsverschillen. En het wordt veel te duur. Minister Edith Schippers zei al in 2016: we moeten in de zorg een kanteling maken richting preventie en voorzorg.

Publieke gezondheidszorg kan hier het verschil maken, mits ruim gestimuleerd door de landelijke en gemeentelijk overheid, mits duidelijk aanwezig in de zorgopleidingen en mits behoorlijk gefinancierd. Daar is nog heel wat aan te verbeteren. Dat geldt ook voor het wederzijds begrip en samenwerken tussen publieke zorg en andere zorgsectoren. We hopen dat dit mooie boek een positief effect heeft op de landelijke en gemeentelijke overheden en alle andere organisaties en zorgaanbieders die de publieke gezondheid en de artsen M&G ondersteunen, of zouden moeten ondersteunen.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”10435″ img_size=”full” onclick=”custom_link” img_link_target=”_blank” link=”https://twitter.com/PaulBlokhuis/status/1072450255646588930″][/vc_column][/vc_row]