Interview en televisieuitzending De Monitor met VIA-voorzitter Saskia van de Merwe

[vc_row][vc_column][vc_column_text]De VIA is gevraagd deel te nemen aan De Monitor (KRO-NCRV) om in het kader van ouderen en wils(on)bekwaamheid en/of wilsbeïnvloeding haar expertise over het beoordelen hiervan  uit te leggen. Op de site van De Monitor vind je een interview met VIA-voorzitter en KAMG-bestuurslid Saskia van de Merwe.

Op zondag 26 november a.s. om 22.40 uur is de uitzending van De Monitor over wilsonbekwaamheid.

De Monitor (bron):

Wat moet je doen als je hoogbejaarde vader bestolen wordt door de buurvrouw, de nieuwe vriendin of de huishoudster en dat ze flinke bedragen opneemt van de bankrekening? Is het de vrije keus van je vader of is er sprake van (beginnende) dementie? Kunnen je ouders nog wel voor zichzelf beslissen of is hij/zij wilsonbekwaam? Verschillende tipgevers vertellen hoe zij lijdzaam toezien hoe hun ouder wordt uitgebuit. Juridische stappen halen niets uit en ook huisartsen, zorgorganisaties en de politie kunnen weinig voor je betekenen.

Beschermen we onze groeiende groep kwetsbare ouderen, die steeds langer op zichzelf moeten blijven wonen, wel voldoende? Zijn er voldoende juridische middelen om deze vorm van uitbuiting tegen te gaan?[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]