Tips deelnemers invitational EIF

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Op dinsdag 10 oktober organiseerden NVVG, GAV en KAMG een invitational over Evaluatie Individueel Functioneren (EIF). Onderstaand vind je enkele tips van deelnemers over EIF.

  • Voor jonge (aankomend) artsen is het al veel gebruikelijker om over je portfolio na te denken en feedback te vragen, zij krijgen dat in de geneeskundestudie al mee. Dat was vroeger zo anders. Voor artsen die al langer werkzaam zijn, is het vaak nieuw. Het kan dan enorm helpen om aan je jongere collega’s te vragen: hoe doe jij dat?”
  • Vermijd streven naar perfectie; een ordner op je bureau of map op de computer is ook een goede start. Begin met overzichtelijke stappen. Maar probeer ook de dingen die je moeilijk vindt, te verkennen en om te zetten in leerdoelen. 
  • Gebruik het om een plan te maken en jouw koers te varen. Het past naadloos in de driehoek: eigenaarschap, leiderschap en vakmanschap. Je hebt een eigen verhaal waar bepaalde bij- en nascholing bij hoort, dat kun je uitleggen aan je werkgever. Je kunt laten zien wat het voor jou betekent dat je ergens geweest bent.
  • EIF is meer dan intercollegiale toetsing. Dat is cyclisch en gericht op de professie. Onderlinge toetsing is meer gericht op het persoonlijk leren en ontwikkelen door de professional.
  • Gebruik eventueel een SWOT-analyse: je gaat dan na wat jouw sterktes en zwaktes zijn en wat de omgeving aan kansen en bedreigingen heeft. Met die informatie kun je verder nadenken over jouw POP.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]