De KAMG zoekt een onafhankelijke, enthousiaste voorzitter van het Concilium van praktijkopleiders

[vc_row][vc_column][vc_column_text]In de afgelopen gaf Clementine Wijkmans als voorzitter van het Concilium leiding aan de totstandkoming van een nieuw landelijk opleidingsplan (LOP) arts Maatschappij en Gezondheid. Eind vorig jaar heeft zij aangegeven dat er een nieuwe fase aanbreekt en zij terugtreedt als voorzitter. Wegens haar vertrek zoekt het bestuur van de KAMG een opvolger.

Het bestuur van de KAMG heeft een Concilium van praktijkopleiders ingesteld. Het Concilium adviseert het bestuur van de KAMG gevraagd en ongevraagd over de inhoud, samenhang en kwaliteit van de opleiding tot arts M&G, inclusief de deskundigheidsgebieden/profielen. Ook de beschikbaarheid, inhoud, relevantie van de bij- en nascholing behoren tot het adviesdomein van het Concilium. Op verzoek van het KAMG-bestuur kan het Concilium ook coördinerende en/of uitvoerende activiteiten verrichten. Verder vertegenwoordigt de voorzitter het concilium in de onderwijscommissie van de NSPOH voor de 2e fase opleiding arts M&G, is namens het concilium adviseur voor de KAMG bestuurscommissie Implementatie Landelijk Opleidingsplan en is agendalid van de RGS-vergadering. Ook ontvangt de voorzitter relevante informatie van het CGS.

Het Concilium bestaat uit ervaren praktijkopleiders (artsen M&G en profielartsen), afgevaardigd uit de onderwijscommissies van de aangesloten wetenschappelijke verenigingen en komt circa eens per 2 maanden bijeen.

De voorzitter Concilium KAMG die wij zoeken:

  • Is een ervaren (praktijk)opleider arts M&G, met een brede blik op de public health en het vak/specialisme arts Maatschappij en Gezondheid.
  • Heeft affiniteit en bij voorkeur ervaring met het ontwikkelingen van opleidingen en onderwijs.
  • Heeft visie op het vak/specialisme en kan dit ook actief uitdragen.
  • Ondersteunt van harte de lijn en inhoud van het LOP arts M&G 2017.
  • Heeft inzicht en overzicht in/over alle deskundigheidsgebieden binnen het specialisme arts Maatschappij en Gezondheid.
  • Is bekend met bestuurlijke verhoudingen, kan strategisch en operationeel denken en heeft kennis van het netwerk van opleiden.
  • Is onafhankelijk van de wetenschappelijke verenigingen en kan zonder last of ruggenspraak denken.
  • Is verbindend, enthousiasmerend en kan draagvlak creëren.

Belangstelling?

Heeft u belangstelling voor deze eervolle en betekenisvolle functie dan kunt u uw korte motivatie en CV per mail naar het secretariaat sturen.

Voor vragen en meer informatie kunt u via e-mail contact opnemen met dr. Mariëlle Jambroes, arts M&G en lid Concilium of Elise Buiting, arts M&G en voorzitter KAMG.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]