Volksgezondheid

Wat hoort er volgens jou op de zorgagenda?

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Langzaam maar zeker is er een verschuiving zichtbaar in de discussie over de zorg in Nederland. Preventie en participatie krijgen meer prioriteit. Als artsen M&G zijn we heel blij met die ontwikkeling. Maar wat ons betreft is er meer nodig, zie ook de brief aan de informateur. KAMG is nu ook een samenwerking aangegaan met de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving (RVS). Zij geven de regering en het parlement advies over zorg en hulp in Nederland.

Op 21 april 2017 presenteerde de RVS De Zorgagenda voor een gezonde samenleving. Op de agenda staan zes onderwerpen over zorg en hulp in Nederland die volgens de RVS de komende jaren prioriteiten moeten krijgen. Het zijn onderwerpen, waar niet zomaar één oplossing voor is, maar waar de RVS wel graag advies over wil geven. Het advies aan de regering wordt er beter van als zoveel mogelijk mensen die werkzaam zijn in public health, hun ervaringen delen. Dankzij de samenwerking met de RVS kunnen we nu als artsen M&G meedenken en -praten over het landelijk beleid in ons vakgebied. En dat is natuurlijk belangrijk! Daarom vragen we ook jou om mee te denken. Dat kan door de online vragenlijst.

De vragenlijst staat open tot 14 augustus 2017.  Uiteraard blijven we als KAMG betrokken in het vervolgtraject en houden we jullie op de hoogte.[/vc_column_text][vc_btn title=”Naar de vragenlijst” style=”flat” size=”lg” align=”center” button_block=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fnl.surveymonkey.com%2Fr%2FRVSzorgagenda||target:%20_blank|”][/vc_column][/vc_row]