Breuk Alliantie Rookvrij Nederland en Stichting Rookpreventie Jeugd

KNMG steunt krachtige strijd tegen roken

[vc_row][vc_column][vc_column_text]In reactie op de breuk tussen de Alliantie Nederland Rookvrij en longartsen Wanda de Kanter en Pauline Dekker publiceerde de KNMG onderstaand bericht.

Zowel de strijd van de twee longartsen als de samenwerking binnen de Alliantie Nederland Rookvrij zijn nodig om een rookvrije generatie te bereiken.

Hiermee reageert de KNMG op de breuk tussen de Alliantie Nederland Rookvrij en de Stichting Rookpreventie Jeugd. De KNMG wil met vele artsen en anderen geen ziekte en sterfte meer door roken en vooral zorgen dat de komende generatie vrij van tabak opgroeit. De Alliantie Nederland Rookvrij en de Stichting Rookpreventie Jeugd maken zich hier ieder op hun eigen manier hard voor.

KNMG-voorzitter René Héman: “De twee longartsen Wanda de Kanter en Pauline Dekker voeren een krachtige strijd die wij als KNMG van harte steunen. Wij vinden daarnaast een samenwerking van vele partijen in de Alliantie Nederland Rookvrij essentieel, omdat iedereen hierin vanuit de eigen achtergrond de krachten bundelt om Nederland rookvrij te krijgen. Het is het doel dat ons bindt.”

Bron: www.knmg.nl[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]