Agenda

4
okt
Lustrumcongres 50 jaar vertrouwensartsen
Nhow hotel, Rotterdam

Om het 50-jarig bestaan van het vak van de vertrouwensarts en het 20-jarig bestaan van de VVAK niet onopgemerkt voorbij te laten gaan, heeft de VVAK samen met een aantal externe partners een wetenschappelijk lustrumcongres georganiseerd op dinsdag 4 oktober 2022. Hierbij zijn niet alleen vertrouwensartsen (in opleiding) welkom, maar ook onze directe beroepsgenoten, (medische) ketenpartners, en medewerkers van Veilig Thuis.

6
okt
Congres Duurzame Zorg
Zwolle en online

Groen doen leer je van elkaar! Van collegezaal tot operatiekamer, van woon-zorgcomplex tot thuiszorg en van transportbedrijf tot apotheek: iedereen ziet groene veranderingen. Tijdens het congres Duurzame Zorg op 6 oktober 2022 delen partners van de Green Deal hun ervaringen. Verder komen er sprekers met inspirerende voorbeelden, interessante verhalen en prikkelende vragen. Duurzaamheid leer je door elkaar te spreken.

31
okt
Bekijk de Cubaanse gezondheidszorg met eigen ogen!
Havana, Cuba

Ontdek een andere organisatie van een zorgstelsel, met de nadruk op gezondheidsbevordering, “community medicine” en preventie. Op Cuba zijn alle gezondheidsdiensten door de overheid opgezet en gefinancierd. Een van de belangrijkste prestaties van het Cubaanse gezondheidssysteem is de organisatie van de eerstelijnszorg.