Een man kan ook slachtoffer zijn van huiselijk geweld

‘Een man kan ook slachtoffer zijn’ (KNMG)

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Dagelijks ziet Adrie Vermeulen mannelijke slachtoffers van huiselijk geweld. Hij werkt bij Moviera, een organisatie die mannelijke slachtoffers van huiselijk geweld opvangt en begeleidt. Een probleem waar veel artsen zich nog niet voldoende van bewust zijn, zegt hij.

Adrie Vermeulen begeleidt niet alleen slachtoffers, maar geeft ook trainingen aan professionals. Die trainingen zijn ook geschikt voor artsen. “Die hebben er tot nu toe alleen nog geen gebruik van gemaakt,” vertelt hij. “Andere thema’s hebben meer prioriteit, waarschijnlijk omdat veel artsen zich nog onvoldoende bewust zijn van de omvang van dit probleem.” En dat terwijl uit een schattingsonderzoek uit 2010 blijkt dat 80.000 mannen te maken hebben met een vorm van huiselijk geweld, zo’n 40% van het totale aantal slachtoffers. Geweld tegen mannen is een verborgen probleem, concludeert Vermeulen.

Lees het volledige artikel op www.knmg.nl

Hier vind je ook verwijzingen naar gratis factsheets die het landelijk coordinatiecentrum CoMensha samen met meer dan 50 andere organisaties in 2018 ontikkelde. De factsheets kunnen helpen bij het signaleren van specifieke typen geweld en hoe te handelen wanneer er signalen zijn.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]