NZa-Special: ‘Communicatie met patiënten in coronatijd’

Heb je de informatiekaart ‘Samen starten we de gewone zorg op: hoe informeer ik mijn patiënten?’ al gezien? De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) heeft de kaart onlangs gepubliceerd in het kader van het opstarten van de reguliere zorg na de coronapiek dit voorjaar.

Ook is de NZa-Special: ‘Communicatie met patiënten in coronatijd’ uitgebracht. Hierin presenteert de NZa en aantal aansprekende voorbeelden van communicatie naar patiënten uit diverse sectoren, geanalyseerd door het RIVM aan de hand van het Kader Preventiegedrag COVID-19. De NZa duidt de kracht van die voorbeelden en geeft adviezen over het bereiken van patiënten met de verschillende vormen van communicatie. De special is gemaakt in samenwerking met de Patiëntenfederatie Nederland, het RIVM en het ministerie van VWS.