KNMG lanceert campagne voor problematisch middelengebruik onder artsen

Problematisch middelengebruik onder artsen

Met een speciale bewustwordingscampagne hoopt artsenfederatie KNMG meer betrokkenheid en dialoog rondom problematisch middelengebruik en verslaving onder artsen te stimuleren. Het beleidsplan ondersteunt artsen en organisaties in de zorg bij het creëren van een gezond en veilig werk- en leerklimaat waarin verslaving als ziekte wordt behandeld en problematisch middelengebruik en verslaving bespreekbaar worden gemaakt.

ABS-artsen toolkit

In de toolkit staan handvatten en achtergrondinformatie die organisaties helpen om een beleid te ontwikkelen, het onderwerp bespreekbaar te maken, kennis te vergroten en te verspreiden. René Héman, voorzitter van artsenfederatie KNMG: “Vanuit de zorg voor medewerkers, de patiëntveiligheid en de kwaliteit van de gezondheidszorg is het belangrijk dat organisaties beleid ontwikkelen. Gericht op het voorkomen van problematisch middelengebruik en verslaving én op het bieden van hulp en begeleiding aan mensen die hiermee te maken hebben. Ook bij hun re-integratie.” Bekijk het beleidsplan op knmg.nl.

Lees ook: KAMG: kies voor een sterke publieke gezondheid