missieveerkracht

MissieVeerkracht: samen gezond en veerkrachtig de toekomst tegemoet

Dat investeren in gezondheid en veerkracht cruciaal is voor ons allemaal, als individu én als samenleving, heeft de huidige coronapandemie nog maar eens bevestigd. We staan op een kantelpunt.

Waarom MissieVeerkracht?

Nú is de tijd om het momentum te grijpen: om het collectief ontstane bewustzijn vast te houden, te bekrachtigen en vooral de juiste context te creëren, zodat het kan ontkiemen en ons blijvend veerkrachtiger maakt. Want een gezonde en veerkrachtige samenleving bereiken we alleen, als we de intrinsieke motivatie van mensen om in beweging te komen, stimuleren én we ze daar vervolgens volop in ondersteunen. Daar past geen kortetermijndenken bij. Dat vraagt om een andere benadering, waarin we ons verbinden met elkaar en in het bijzonder met de mensen in hun gemeenschappen zelf. Het vraagt om samen optrekken, dwars door sectoren heen en interdisciplinair. Om creativiteit en out-of-the-box denken. Om het lef om buiten de kaders te treden. MissieVeerkracht maakt die beweging.

Wat kun jij doen om MissieVeerkracht succesvol vorm te geven?

1. Onderschrijven:
Deel jij/deelt jouw organisatie de doelen van MissieVeerkracht? Ga naar www.federatievoorgezondheid.nl/missieveerkracht en maak je deelname kenbaar. Laat je horen en gebruik #missieveerkracht in je eigen communicatie voor een nog sterker signaal.

2. Doorleven
Alleen onderschrijven is natuurlijk niet genoeg. Wat kun jij als individu/organisatie concreet betekenen voor MissieVeerkracht? Hoe laat jij zien, dat gezond en veerkrachtig het nieuwe normaal is? Op welke manier kun jij vrije regelruimte creëren en optimaal benutten? Hoe stimuleer, ondersteun en verspreid jij gezonde gewoontes en een gezonde leefomgeving in de praktijk?

3. Manifesteren
Geef MissieVeerkracht in de praktijk vorm en laat via www.federatievoorgezondheid.nl/missieveerkracht en natuurlijk je eigen kanalen zien welke activiteiten, projecten en initiatieven jij/jouw organisatie onderneemt in het kader van MissieVeerkracht.

Verschillende deelnemers gingen je al voor.

Lees ook: KAMG: kies voor een sterke publieke gezondheid