Alles is Gezondheid: Congres Netwerk Zicht op Buiten Twee uur per dag naar buiten: hoe dan?!

23nov09:0016:30Alles is Gezondheid: Congres Netwerk Zicht op Buiten Twee uur per dag naar buiten: hoe dan?!Jaarbeurs Utrecht

Details activiteit

Kinderen zitten te veel binnen en brengen te veel tijd door achter een beeldscherm. Funest voor de gezondheid, want bijziendheid neemt hierdoor fors toe en kan leiden tot netvliesloslating en blindheid. Maar ook motoriek, conditie, houding, gewicht en mentale gezondheid gaan achteruit. Hoe kunnen we gezamenlijk de leefstijl van de jeugd verbeteren? Tijdens het lustrumcongres van Netwerk Zicht op Buiten op donderdag 23 november 2023 in Utrecht gaan wij dieper in op deze uitdaging.

Het Netwerk Zicht op Buiten zet zich al vijf jaar in om leefstijl van de jeugd te verbeteren. Bijvoorbeeld door minstens twee uur per dag buiten te zijn en/of te spelen in de eigen omgeving. Daardoor kan toename van bijziendheid verminderen en worden minder mensen onnodig blind. De vraag is hoe we dat gezamenlijk voor elkaar kunnen krijgen (#hoedan).

Programma
Tijdens het lustrumcongres op donderdag 23 november 2023 van 09.00 tot 16.30 uur in de Jaarbeurs in Utrecht leer je als beleidsmakers, onderwijsprofessional, jeugdartsen of andere (oog)zorgprofessional over de laatste ontwikkelingen in de ooggezondheid en krijg je tips en voorbeelden over hoe buiten spelen te stimuleren. Vanuit (gedrags)onderzoek, beleid én praktijk.

Het programma trapt af met Florien van der Windt (Directeur Publieke Gezondheid VWS) en Karine van ’t Land (Voorzitter KAMG). Verder zijn er bijdragen van onder andere oogarts (en epidemioloog) professor Caroline Klaver en optometrist Gaby Steenbekkers, Gezonde School adviseur Muriel Weltens en Alles is Gezondheid netwerkadviseur Annette Postma.

Ontdek hoe we gezamenlijk buiten spelen kunnen stimuleren vanuit diverse lokale, regionale en landelijke beleidskaders, zoals omgevingsvisie, preventie- en sportakkoorden en beweegplannen. En hoe we van elkaar kunnen leren door alle mooie voorbeelden die er al zijn: gezonde schoolpleinen, speelbossen en tiny forests.

Tijd

(Donderdag) 09:00 - 16:30

Locatie

Jaarbeurs Utrecht

© Copyright - KAMG