Hackathon 'Planetary health en de publieke gezondheidszorg'

02dec10:0018:00Hackathon 'Planetary health en de publieke gezondheidszorg'

Details activiteit

Samenvatting: De ongezondheid van onze aarde is de grootste bedreiging voor de volksgezondheid. Wij geloven dat we als (aanstaande) artsen Maatschappij + Gezondheid een cruciale rol kunnen vervullen. Daarvoor is het noodzakelijk dat we zo snel mogelijk onze krachten bundelen en gezamenlijk in actie komen. Tijdens de hackathon werken we in teams intensief samen aan drie challenges waarbij we de uitdagingen binnen deze thema’s proberen te ‘hacken’.

Op vrijdag 2 december 2022 organiseert De Jonge Arts M+G de hackathon ‘Planetary health en de publieke gezondheidszorg’. Wil je mee doen? Meld je nu aan!

Doelgroep: AIOS / artsen M+G
Accreditatie: ABSG 6 punten
Kosten: gratis, inclusief lunch

De ongezondheid van onze aarde is de grootste bedreiging voor de volksgezondheid. Wij geloven dat we als (aanstaande) artsen Maatschappij + Gezondheid een cruciale rol kunnen vervullen. Daarvoor is het noodzakelijk dat we zo snel mogelijk onze krachten bundelen en gezamenlijk in actie komen. Tijdens de hackathon werken we in teams intensief samen aan drie challenges waarbij we de uitdagingen binnen deze thema’s proberen te ‘hacken’. Dat doen we onder professionele begeleiding. De Challenges van deze hackathon zijn:

#1 Internationaal klimaatakkoord 2022 en de publieke gezondheidszorg (vanuit COP27 Egypt)
Hoe kunnen we het klimaatakkoord van de COP27 vertalen naar opdrachten voor en vanuit de publieke gezondheidszorg? Welke partijen hebben we daarbij nodig? Deze challenge focust op hoe nieuwe afspraken en opdrachten, aanvullend op de bestaande rol van de arts M+G, kunnen bijdragen aan positieve impact.

#2 arts M+G en Planetary Health – binnen je organisatie
Welke rol en bijbehorende acties/beleidsadviezen/projecten/ spreekkameradviezen kunnen de verschillende organisaties binnen de publieke gezondheidszorg omarmen om een gezondere planeet en dus maatschappij te creëren? Deze challenge focust op hoe je als arts M+G binnen je organisatie kan bijdragen aan positieve impact.

#3 arts M+G en Planetary Health – als collectief
Welke rol kunnen wij als collectief van artsen M+G pakken om de gezondheid van de planeet en dus de maatschappij te bevorderen en waarop is deze rol berust? Hoe verenigen wij ons en hoe kunnen we die rol het beste positioneren? Welke acties/beleidsadviezen/ projecten horen hierbij? Deze challenge focust op hoe gebundelde krachten als artsen M+G kunnen bijdragen aan positieve impact.

Keynote speakers

  • Emeritus prof. dr. Mackenbach
  • Peter van den Hazel, arts M+G/medische milieukunde
  • Petra Koenders, arts infectieziektebestrijding / public health
  • KAMG | Voor artsen Maatschappij + Gezondheid

Weet jij al in welke challenge jij je vast wilt bijten?
De hackathon is speciaal voor (aanstaande) artsen M+G. Deelname is gratis. Accreditatie is aangevraagd.

Tijd

(Vrijdag) 10:00 - 18:00

Locatie

LAB111 Amsterdam

© Copyright - KAMG