Public health in een tijd van crisis

08dec15:0016:30Public health in een tijd van crisisNCOG webinar

Details activiteit

Op donderdag 8 december 2022 organiseert PHned van 15.00 tot 16.30 uur voor de derde maal een NCOG Congres. Dit keer in de vorm van een webinar.

Het centrale thema is Public health in een tijd van crisis. Hoe houden we aandacht en motivatie bij overheid, bedrijven en burgers voor de volksgezondheid (public health) nu er zo veel andere problemen zijn, zoals klimaatverandering, stikstof, woningnood, vluchtelingenopvang, energieschaarste en financiële nood. Hoe staat het met het vertrouwen in de overheid? Hoe ontwikkelde zich de compliance aan adviezen en voorschriften, ook tijdens de coronapandemie? Wat kunnen we met zeer verschillende soorten risicocommunicatie bereiken?

Mede op basis van voorgaande informatie zal de discussie gaan over vragen zoals: Hoe bevrijden we de public health van een vaag imago? Hoe doorbreken we onverschilligheid? Is het nodig binnen de public health duidelijk prioriteiten en verantwoordelijkheden te formuleren?

  1. Opening door Marja Westhoff, voorzitter PHned.
  2. Public health in een tijd van crisis, uitleg van thema en programma door prof. Ernst Roscam Abbing, emeritus public health Radboud UMC.
  3. Vertrouwen in de overheid als probleemoplosser, door dr. Josje den Ridder, wetenschappelijk medewerker bij het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP).
  4. Gedrag onder bijzondere omstandigheden, zoals de coronapandemie, door dr. Mariken Leurs, hoofd Centrum Gezondheid en Maatschappij RIVM.
  5. Risicocommunicatie voor public health bij slecht weer? door prof. dr. Daniëlle Timmermans, hoogleraar risicocommunicatie A’dam UMC.
  6. Discussie aan de hand van een reeks vragen.
  7. Sluiting door Marja Westhoff, voorzitter PHned.

Aanmelden kan door een mail te sturen aan info@phned.nl o.v.v. naam en telefoonnummer. Deelname is gratis.

Tijd

(Donderdag) 15:00 - 16:30

© Copyright - KAMG