Focus gezondheidszorg moet op preventie liggen

[vc_row][vc_column][vc_column_text]In de laatste week van 2018 verscheen bij het Financieel Dagblad de bijlage ‘Innovaties in de zorg’. Hierin staat ook een interview met universitair docent/arts Maatschappij en Gezondheid Marielle Jambroes, arts in opleiding tot arts M&G Nienke van den Berg en Romée Casteleijn, student geneeskunde. Zij bespreken vanuit hun eigen dagelijkse praktijk de noodzaak voor de focus op preventie.


Gezondheidswinst en het beheersbaar houden van zorgkosten valt tegenwoordig vooral te halen door preventie. Toch zijn de zorg en medische opleidingen nog primair gericht op het behandelen van ziekten. Daar moet verandering in komen, vindt de Koepel Artsen Maatschappij en Gezondheid (KAMG). Een universitair docent, arts in opleiding en een student geneeskunde verbonden aan KAMG vertellen waarom de komende jaren de focus op preventie moet liggen.

De laatste eeuw is er een grote verandering gekomen in de ziektepatronen in onze maatschappij. Waar wij vroeger met hongersnood en grote uitbraken van infectieziekten te maken hadden, leven we tegenwoordig in een tijdperk met veel chronische aandoeningen.

Lees het hele artikel (pdf)[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]