Maak het verschil, word arts M&G

2e sollicitatieronde opleiding arts M&G start op 1 februari 2019

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Artsen die verder kijken dan de klacht, de ziekte, het lichaam of zelfs de patiënt, dát zijn artsen Maatschappij & Gezondheid. Jeugdartsen vallen hieronder, evenals artsen infectieziektebestrijding. Op 1 februari openen de selectierondes voor de profielopleidingen jeugdarts en arts infectieziektebestrijding en voor de tweede fase-opleiding arts Maatschappij & Gezondheid.

Arts M&G is een specialisme buiten de ziekenhuismuren waarbij je echt middenin de maatschappij staat: bij de mensen waarvoor je het doet én hun omgeving. Lijkt dat jou wat? Solliciteer dan voor een opleidingsplek! Online solliciteren kan van 1 februari t/m 8 maart 2019 op de website artsmg.nl.

Landelijk werkgeverschap

De instroom van artsen in de opleidingen arts M&G is onvoldoende om de behoefte aan opgeleide artsen in het werkveld te vervullen. Daarom heeft het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport( VWS) een aantal vernieuwingen doorgevoerd. Eén daarvan is dat aios (artsen in opleiding tot specialist) Maatschappij & Gezondheid vanaf 1 januari 2019 in dienst komen van één werkgever, deSBOH. Dit ‘landelijk werkgeverschap’ is nu al gebruikelijk bij een groot aantal medisch specialismen zoals bijvoorbeeld huisartsgeneeskunde en ouderengeneeskunde. Vanaf 2019 is het landelijk werkgeverschap ook van kracht voor de profielopleidingen jeugdarts, arts infectieziektebestrijding, arts medische milieukunde, arts tuberculosebestrijding en arts forensische geneeskunde en de hierbij horende tweede fase. Het grote voordeel van landelijk werkgeverschap is dat aios in de nieuwe opleiding in en van meerdere opleidingssituaties kunnen leren. Het ministerie van VWS wil op deze manier, samen met de wetenschappelijke verenigingen van de vijf profielen en de opleidingsinstituten NSPOH en TNO, de opleiding aantrekkelijker maken voor jonge artsen en hen motiveren om voor de sociale geneeskunde te kiezen.

Inhoud van de opleidingen

Inhoudelijk gaat de opleiding tot arts Maatschappij & Gezondheid op de schop. De grootste verandering is dat aios meer ruimte krijgen om ‘bruggen’ te bouwen. Niet alleen tussen de sociale geneeskunde en aanpalende (klinische) specialismen, maar ook tussen het sociale domein en de publieke gezondheidszorg, én natuurlijk tussen de verschillende profielen M&G. Er is ook veel aandacht voor academisering binnen het vakgebied.

Bron: www.artsmg.nl

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]