Voorkom onnodige administratie bekendmaken BIG-nummer

Brandbrief KNMG: Voorkom onnodige administratieve lasten bij bekendmaking BIG-nummer

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Op 27 februari verstuurde de KNMG een brandbrief naar het ministerie van VWS.

Onnodige lastendruk bij de bekendmaking van het BIG-nummer kan niet de bedoeling zijn. De afgelopen dagen leidde de invulling van de verplichte vermelding van het BIG nummer tot grote ergernis. Overbodige administratieve lasten, gebrek aan vertrouwen en kostenverspilling zijn de meest gehoorde argumenten. De KNMG vraagt dan ook dringend aan het ministerie van VWS om  aanpassing van de maatregelen en uitstel van de invoering. Op initiatief van de KNMG verstuurden KNMT, KNOV, KNMP, KNGF, V&VN, ANT, FGzPt, NAPA, alsmede ActiZ, GGZ Nederland, NFU, NVZ en VGN verenigd in de Brancheorganisaties Zorg (BoZ) en OVAL, de brancheorganisatie van de arbodiensten, een brief aan het ministerie. Het ministerie heeft al toegezegd hierover in gesprek te willen gaan.

Lees het hele bericht op www.knmg.nl[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]