Publicatie BIG-nummer in huidige vorm van de baan

Publicatie BIG-nummer in huidige vorm van de baan

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Update KNMG 25 maart 2019:
Het eerste overleg met VWS en zorgpartijen heeft inmiddels plaatsgevonden en krijgt een vervolg. VWS meldt in een communiqué dat het doel is om tot een oplossing te komen met aandacht voor de administratieve lasten, waarbij voldoende tijd is voor implementatie.

Verplichte vermelding van het BIG-nummer per 1 april 2019 is in de huidige vorm van de baan. Na aandringen van zorgpartijen gaat het ministerie van VWS in overleg met de KNMG en andere organisaties in de zorg om overbodige administratieve lasten te voorkomen. Ook heeft VWS aan de Inspectie voor Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) gevraagd de regeling voor de vermelding van het BIG-nummer in de huidige vorm niet te handhaven. Dat zijn de hoofdpunten van een brief die het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) op 8 maart aan de Tweede Kamer stuurde.

De Kamerbrief is een reactie op de brandbrief die de KNMG mede namens 15 organisaties in de zorg aan de minister stuurde over de invoering van verplichte vermelding van BIG-nummers per 1 april 2019. Door deze wetswijziging zijn BIG-geregistreerden straks verplicht om hun registratienummer te vermelden zodat dit zichtbaar is voor patiënten. Het BIG-register geeft duidelijkheid over de bevoegdheid van een zorgverlener.

Misverstand

In de Kamerbrief schrijft minister Bruins verder dat door een misverstand de zorgpartijen niet betrokken waren bij de nadere uitwerking van de regelgeving zoals was toegezegd. Hij vindt het vervelend dat de zorgverleners zich nu overvallen voelen door de invoering en reikwijdte van de regelgeving.

Lees het volledige bericht op www.knmg.nl

Zie ook: Brandbrief KNMG: Voorkom onnodige administratieve lasten bij bekendmaking BIG-nummer[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]