CGS: Verkenning houdbaarheid huidige stelsel van specialismen en profielen

CGS verkent houdbaarheid huidige stelsel van specialismen en profielen (KNMG)

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Het College Geneeskundige Specialismen (CGS) publiceerde een notitie waarin zij de houdbaarheid huidige stelsel van specialismen en profielen verkennen. Met het nieuwe landelijke opleidingsplan sluit de KAMG aan bij deze ontwikkelingen door te pleiten voor een brede specialistenopleding M&G. Onderstaand vind je het bericht van de KNMG over de CGS-notitie.

Het zorglandschap verandert en het huidige stelsel van opleidingsplannen en regelgeving moet zich daar aan aanpassen. Het College Geneeskundige Specialismen (CGS) publiceerde hierover de korte notitie ‘Het zorglandschap verandert, het specialismenlandschap verandert mee’.

Steeds complexere zorg

De zorgvraag in Nederland wordt steeds complexer. Ontwikkelingen als multimorbiditeit, vergrijzing, patiëntenparticipatie en voortschrijdende technologie zijn volop gaande en zullen effect hebben op de zorg. Verschillende disciplines (medisch, verpleegkundig, technisch etc.) zullen moeten samenwerken. Het huidige stelsel van geneeskundige specialismen en profielen is niet flexibel genoeg om in die ontwikkelingen mee te kunnen gaan.

Lees het volledige bericht op www.knmg.nl[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]