@ease: praten helpt - Wico Mulder

Arts M&G Wico Mulder over @ease en KNMG

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Arts M&G Wico Mulder, Jeugdarts Adolescenten en Medisch Adviseur NCJ zet zich actief in voor jongeren. Onder meer door hun mentale weerbaarheid te vergroten. Daarvoor werkt hij samen met JGZ (jeugdartsen) en J-GGZ (kinder- en jeugdpsychologen / psychiaters) in @ease. Dit is een concept uit Australië met een laagdrempelig aanbod voor jongeren.

Wico: “We zien een stijgend aantal jongeren met mentale problemen. Vaak ontstaan deze uit psychosociale problemen die zich kunnen uiten uit in fysieke klachten, zoals hoofdpijn en buikpijn, en schoolverzuim. Onze veranderende maatschappij met verhoogde prestatiedruk en een focus op uiterlijk succes, maakt het voor veel jongeren ingewikkeld om zich staande te houden. Een betere zorg voor adolescenten is urgent en off- en online zorginnovaties bieden uitkomst. Voorbeelden zijn jouwggd.nl en @ease. Bij @ease werken we met vrijwilligers. Zij voeren het gesprek met jongeren. Sommige zijn studenten psychologie, maar er zijn ook ervaringsdeskundigen. De ene vrijwilliger is jong, de ander is al wat ouder. Ze voeren het gesprek altijd met z’n tweeën, waarbij zij vooral luisteren en wanneer gewenst advies geven. Met laagdrempelig aanbod werken we aan normalisering en het vergroten van de mentale weerbaarheid van adolescenten. Gratis en anoniem. ”

Bekijk ook www.ease.nl voor meer informatie.[/vc_column_text][vc_video link=”https://youtu.be/zJeIkRccC98″][vc_column_text]De video met Wico Mulder is gemaakt door de KNMG: Voorop voor dokter en zorg. [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]