Voorkom dat kinderen gaan roken!

Dringende oproep aan de Tweede Kamer: zorg dat kinderen niet beginnen met roken!

Elke dag beginnen 75 kinderen met roken. Dat zijn 27.000 kinderen en jongeren per jaar die afhankelijk worden van de tabaksindustrie. Dat moet stoppen, volgens #artsenslaanalarm. Minder verkooppunten van tabak en de prijs fors omhoog; dat is de boodschap die honderden artsen van #artsenslaanalarm aan de politiek geven nu dinsdag 3 september het Preventieakkoord wordt besproken in het Tweede Kamer.

De KNMG ondersteunt de actie #artsenslaanalarm. René Héman, voorzitter: “Als we een rookvrije generatie in 2040 willen realiseren moeten we ervoor zorgen dat kinderen niet meer starten met roken. Daar zijn stevige maatregelen voor nodig.”

Samenleving genezen van haar rookverslaving

Net voor het zomerreces hielden artsen vanuit verschillende disciplines een vurig pleidooi via impactvolle videoboodschappen aan alle 150 leden van de Tweede Kamer over het rookvrijbeleid. Ook in de studio van Pauw vertelden artsen Noor Rikkers, Luc van Lonkhuijzen en Ilona Statius Muller ‘Iedere dag zien wij in de praktijk de ellende die roken veroorzaakt. Geweldig dat er nu een Preventieakkoord is, maar om de Rookvrije Generatie écht te realiseren, mag er nog wel wat meer gas worden gegeven.’ Dinsdag, net na het reces, wordt het Preventieakkoord in de Tweede Kamer behandeld. De artsen zijn ervan overtuigd dat de politiek nu wat moet doen. ‘We willen de politiek duidelijk maken dat zij met het Preventieakkoord het recept in handen heeft om de samenleving zo snel mogelijk te genezen van haar rookverslaving.’

Lees het hele bericht op www.knmg.nl