Nieuwe campagne van start: THE NEXT LEVEL DOKTER

Op woensdag 27 september heeft minister van VWS Ernst Kuipers het officiële startsein gegeven voor THE NEXT LEVEL DOKTER-campagne, gericht op geneeskundestudenten en basisartsen. Minister Kuipers: “We moeten zorgen dat we de eerste lijn in de volle breedte versterken. De eerste lijn is het fundament van onze zorg en dat willen we overeind houden. Daar hebben we iedereen hard voor nodig: studenten, artsen én opleiders. Eén onderdeel van het versterken van de eerste lijn is namelijk het opleiden van meer extramurale artsen. Prachtig dat daarvoor nu een campagne van start gaat“.

Heb jij het lef?
Als NEXT LEVEL DOKTER sta je midden in de samenleving. Je bent als arts actief buiten de muren van het ziekenhuis. Je komt ‘binnen’ bij mensen in hun omgeving en je kijkt naar de persoon in zijn totaliteit. Samen met anderen werk je aan de gezondheid van mensen en de samenleving.

De campagne is op initiatief van SBOH en de opleidingen voor artsenberoepen buiten het ziekenhuis, om te zorgen voor meer dokters midden in de samenleving.

Neem een kijkje op het platform: THE NEXT LEVEL DOKTER