Karien Wielaart: ‘GALA, dé (kleding)stijl voor de jeugdarts’ | The Next Level Dokter lancering

Tijdens de lancering van The Next Level Dokter campagne van de SBOH sprak drs. Karien Wielaart-Oomen, hoofd opleiding jeugdarts, TNO: ‘GALA, dé (kleding)stijl voor de jeugdarts’. Datgene wat de jeugdarts kan en doet, sluit naadloos aan bij de doelen die in het Gezond en Actief Leven Akkoord (GALA) zijn vastgelegd.

Zij sprak o.a. over het belang van de jeugdarts: ‘Het is belangrijk dat we voldoende opgeleide artsen in hun vakgebied hebben. Nu en in de toekomst. Wij als opleidingsinstituten zijn meer dan bereid en voldoende toegerust om de komende jaren een grote instroom van aankomend jeugdartsen op te leiden.’

Om de term GALA kracht bij te zetten, had Karien speciale schoenen, een avondtasje en smokingstrik meegenomen. ‘Zodat we allemaal dít beeld in ons hoofd hebben bij de jeugdarts: een arts in GALA stijl. Niet omdat we dagelijks in een jurk of smoking op ons werk verschijnen, maar omdat we elke dag werken aan het grote GALA doel: in 2040 willen we dat de Nederlandse jeugd de gezondste van de wereld is.’

Tot slot vertelt Karien dat ze enthousiast is over de nieuwe campagne The Next Level Dokter en de samenwerking van alle betrokken partijen: ‘Laten met elkaar blijven werken aan een hogere instroom van aios in de jeugdartsenopleiding. Zodat we nog meer artsen krijgen voor wie GALA de perfecte kledingstijl is.’