Arts M&G

Wat doet de arts M&G?

Als Arts Maatschappij & Gezondheid (Arts M&G) sta je midden in de maatschappij. De sociale geneeskunde beslaat immers het hele spectrum van onze samenleving. Het werkterrein is dan ook breed en afhankelijk van je achtergrond. Je kan je richten op een specifiek onderwerp of op een bepaalde groep. Maar het kan ook zijn dat je juist vanuit alle invalshoeken voor de hele populatie inzet. Als arts M&G heb je een belangrijke rol voor alle groepen in onze samenleving. Het is een afwisselende, verantwoordelijke en belangrijke baan met een grote maatschappelijke relevantie.

Lees meer

Arts worden: (voor)opleiding, instroom, herintreden, vervolgopleidingen)

De opleiding Arts M&G is bedoeld voor artsen die zich willen specialiseren op het terrein van maatschappij en gezondheid; die hart hebben voor de publieke gezondheid. Zowel pas afgestudeerde basisartsen als artsen die reeds meerdere jaren werkzaam zijn, kunnen de opleiding volgen. Ook artsen die al een andere specialisatie hebben, kiezen voor M&G om zich breder te scholen of omdat ze een beroep in de sociale geneeskunde ambiëren. Als Arts M&G heb je een belangrijke rol voor alle groepen in onze samenleving. Het is een afwisselende, verantwoordelijke en belangrijke baan met een grote maatschappelijke relevantie. De opleiding tot Arts M&G vindt grotendeels plaats in de praktijk. Daarnaast volg je cursorisch onderwijs.

Lees meer

Arts blijven: (her)registratie

Na het afronden van je vervolgopleiding ben je als arts Maatschappij en Gezondheid geneeskundig specialist. Om deze wettelijk erkende en beschermde specialistentitel te mogen voeren, moet je je inschrijven in het register van geneeskundig specialisten. Oftewel, je moet je registreren via de Registratiecommissie Geneeskundig Specialisten (RGS). Alleen dan kun je als specialist werken en overeenkomsten sluiten met zorgverzekeraars of zorginstellingen.

Lees meer