arts m+g

Nieuwe sollicitatieronde opleiding arts M+G van start

Opleiding arts M + G

Vanaf 1 augustus gaat een nieuwe sollicitatieperiode voor de opleiding tot arts M+G van start. Kandidaten kunnen solliciteren voor de profielopleidingen tot jeugdarts, arts infectieziektebestrijding, arts medische milieukunde, forensisch arts (onder voorbehoud) en voor de tweede fase-opleiding arts Maatschappij + Gezondheid. De opleidingen starten in maart 2021.

Lees ook: ‘Publieke gezondheid: investeer in de artsen’

360º geneeskunde

Als arts M+G sta je midden in de maatschappij. Je hebt een belangrijke rol voor alle groepen in onze samenleving. Je zorgt niet voor één, maar voor iedereen. Niet in het ziekenhuis, maar in de maatschappij. Bijvoorbeeld als medisch adviseur bij zorgverzekeraars, als jeugdarts binnen een Centrum voor Jeugd en Gezin, als arts infectieziektebestrijding in dienst van een GGD of als vertrouwensarts kindermishandeling. Dat noemen we 360º geneeskunde.

Solliciteren

De sollicitatieperiode loopt van 1 augustus tot en met 14 september. Solliciteren kan online bij SOGEON. De profielopleiding forensische geneeskunde heeft een afwijkend sollicitatieproces. Deze loopt van 1 september tot en met 14 oktober 2020. Solliciteren voor deze opleiding kan via support@sogeon.nl.

Lees ook: Landelijk opleidingsplan arts M+G voorlopig vastgesteld