Samen verbinden voor effectieve, inclusieve zorg | KAMG expertisegroep Diversiteit en Inclusiviteit 

In deze deelsessie gaan Priscilla Maria (arts-onderzoeker) en Lianne Mulder (postdoc onderzoeker) in op het belang van diversiteit, inclusie en kansengelijkheid in de zorg, specifiek voor artsen M+G. 

Diversiteit en Inclusiviteit (D&I) zijn termen die steeds vaker gebruikt worden, omdat het belang en de kracht van D&I voor de maatschappij zowel in organisaties als in de zorg beter herkend worden. In het eerste gedeelte van de workshop zullen wij focussen op effectieve, inclusieve communicatie. Dit vormt het fundament voor goede zorg leveren aan patiënten en is van vitaal belang bij het proces van gezamenlijke besluitvorming. Ook zorgt betere communicatie voor meer begrip en een betere arts-patiëntrelatie, wat leidt tot betere gezondheidsresultaten voor elke patiënt. 

Vervolgens zoomen wij in op de statistieken. Hoe zit het met de representativiteit van de beroepsgroep van artsen M+G, en wat betekent dit voor de patiëntenzorg en de volksgezondheid? Wat kunnen artsen M+G doen in de dagelijkse praktijk om diversiteit, inclusie en gelijkwaardigheid onder zorgprofessionals te bevorderen, om zo bij te dragen aan gelijkwaardige toegang tot zorg voor alle groepen in de samenleving?  

Priscilla en Lianne delen initiatieven, succesverhalen, strategieën en aanbevelingen, en gaan in gesprek met het publiek over wat zij zelf kunnen doen om bij te dragen aan een effectieve, inclusievere gezondheidszorg voor alle zorgprofessionals en patiënten. 

Door Salem Zeggay