Mindfulness: Zorgen om én voor de wereld: durf jij te kijken?

Klimaatcrisis, oorlogen, armoede, de slechte mentale gezondheid van jongeren, de afgenomen leesvaardigheid, de toename van overgewicht, de schaarste aan personeel. Het roept vaak gevoelens op van angst, verdriet en boosheid. De problemen zijn groot en complex. Hoe ga je hiermee om? Aspecten van mindfullness, zoals bewustwording, erkenning en compassie kunnen helpen om de realiteit onder ogen te zien, in jezelf en in de wereld. En om vanuit die realiteit in beweging te komen. Durf jij dat aan?

Voor wie?
Deze workshop is voor iedereen die zich zorgen maakt over de wereld en de gevoelens die dat oproept en bereidt is daarnaar te kijken.

Wat kun je verwachten?
In deze ervaringsgerichte workshop gaan we, aan de hand van oefeningen die wisselen tussen aandacht voor je zelf en begripvol luisteren naar de ander, met elkaar dit thema verkennen. Laat je verrassen door de overeenkomsten tussen publieke gezondheidszorg en mindfulness en proef aan het belang van de ervaring.

Hélène Driessen-Hulshof is Arts Maatschappij + Gezondheid en zet zich al ruim 20 jaar in om de gezondheid van mensen te bevorderen. Als oud tropenarts kent ze het belang van preventie. Het voorkomen van ziekten is dan ook haar passie, waarbij ze het belangrijk vindt dat mensen zelf handvatten krijgen om hun gezondheid te verbeteren.

Door Lucas Stuurman en Hélène Driessen-Hulshof